Home / Algemeen / DVVA verliest ondanks weergaloze comeback in blessuretijd van Castricum

DVVA verliest ondanks weergaloze comeback in blessuretijd van Castricum

DVVA is nog altijd niet veilig in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jeroen Smakman kwam knap terug van een 1-4 achterstand tegen hekkensluiter Castricum, maar zag de bezoekers er in de laatste minuut alsnog met de drie punten vandoor gaan: 4-5.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van buurman JOS/Watergraafsmeer vanwege een paastoernooi op de velden bij DVVA. Ondanks dat de Amsterdammers niet aan de wedstrijd begonnen, kwamen zij na vijf minuten op voorsprong. Uit een voorzet van Job Arntz schoot Koen van Haaren de 1-0 binnen. Lang kon DVVA hier niet van genieten, want een minuut later was het weer gelijk. Stephan Zeilstra kopte raak na een vrije trap van Carlo Vrijburg.

De bezoekers werden na de gelijkmaker sterker en kregen de kans om op voorsprong te komen. Een dieptepass van Vrijburg kwam bij Elario Zweet, maar hij stuitte op de voet van doelman Davey Spaans. Een paar minuten later was het wel raak voor de rodelantaarndrager. Uit een vrije trap kopte Roy van Soest zijn ploeg op voorsprong. Castricum kreeg de smaak te pakken, want een minuut later lag ook de 1-3 achter Spaans. Martijn van Duivenvoorde tekende voor deze treffer. Twee minuten later voorkwam Spaans met een goede redding op een schot van Vrijburg een grotere achterstand.

Na twee minuten in de tweede helft leek het duel beslist te zijn. Van Duivenvoorde maakte zijn tweede van de middag en de 1-4 voor Castricum. Vrijburg leek zelfs de 1-5 te maken, maar zijn inzet werd door Gunther Salfischberger met de hand van de lijn gehaald. De verdediger van DVVA kon met een rode kaart vertrekken, al zag hij Spaans de toegekende strafschop van Vrijburg keren.

Ondanks het ondertal ging DVVA beter voetballen en deed de thuisploeg na ruim een uur iets terug. Thomas Ossenkoppele stiftte de bal knap over doelman Burger heen. Nog geen minuut later werd een kopbal van Christiaan Brommersma van de lijn gehaald. De ploeg van Jeroen Smakman geloofde in een ommekeer, zeker toen Muus Visser met een vrije trap voor de 3-4 zorgde.

Zeven minuten voor tijd viel zelfs de gelijkmaker. Een prachtige pass van Visser kwam terecht bij Remco Ultee, die de bal over de doelman heen schoot. De wedstrijd leek te eindigen in een 4-4 gelijkspel, maar in de blessuretijd stelden de bezoekers orde op zaken door een winnende treffer van Buijnsters: 4-5.

Smakman was na de nederlaag niet te spreken over zijn ploeg. “We hebben vijftig minuten beroerd gespeeld en zijn op energie afgetroefd. Na de 1-4 hebben wij gegokt op alles, maar uiteindelijk niets gekregen. Het is zuur dat je uiteindelijk verliest. Wij zijn degradatievoetbal aan het spelen en dat is niet goed. Het is zo wisselvallig en onvolwassen. Verliezen van de nummer laatst en dan nog vijf doelpunten tegen krijgen; dat kan gewoon niet.”

De Amsterdammers staan bovendien slechts drie punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt het in vorm zijnde Blauw-Wit Beursbengels op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)