DVVA verslaat Blauw-Wit Beursbengels in bloedeloos duel

Voor Blauw-Wit Beursbengels en DVVA was op de slotdag van de zaterdag tweede klasse A duidelijk dat ze met hun hoofd heel ergens anders zaten dan op Sportpark Sloten. In een slaapverwekkende wedstrijd werd het 1-2.

In de eerste helft viel er helemaal niets te genieten. De ene na de andere slordige, of halfbakken pass, leidde tot balverlies bij beide partijen. Veel stond er overigens ook niet op het spel: door de resultaten van vorige week was DVVA zeker van lijfsbehoud en Blauw-Wit Beursbengels veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om op die manier handhaving veilig te stellen.

Desondanks begon de tweede helft onverwacht spectaculair. De ingevallen Gino Piqué van Blauw-Wit Beursbengels was al na dertig seconden trefzeker. Goed storen van Erwin Smajic bracht hem in balbezit en een beheerst breedte balletje zette Piqué in kansrijke positie, waardoor een simpele voetbeweging de 1-0 betekende. Identiek aan de treffer van de thuisploeg kwam DVVA tien minuten later op gelijke hoogte via Kevin Scholten: 1-1.

Een kwartier voor tijd was wederom slap verdedigen de reden dat de bezoekers op voorsprong konden komen door een treffer van Max Hazewinkel. Op die manier nam trainer Jeroen Smakman afscheid van DVVA met een zege. Voor Blauw-Wit Beursbengels is het te hopen dat ze in de nacompetitie wel de inspiratie kunnen opbrengen, anders is degradatie naar de derde klasse onvermijdelijk.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag tweede klasse A.