DVVA verslaat HBOK in spektakelstuk

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA in een spectaculair duel gewonnen van HBOK. De ploeg van Jeroen Smakman leek het duel voor rust beslist te hebben, maar in de tweede helft werd het nog enorm spannend. Uiteindelijk trok DVVA aan het langste eind: 4-5.

“Van vreugde naar teleurstelling, weer van vreugde naar teleurstelling en uiteindelijk geëindigd met vreugde.” Dat waren de eerste woorden van DVVA trainer Jeroen Smakman na de sensationele wedstrijd tegen HBOK. Nadat DVVA de openingsfase had overleefd kwamen de Amsterdammers in de eerste helft op rozen te zitten. Job Arntz werd met een diepe bal weg gestuurd en de aanvaller stelde Kevin Scholten in staat om de score te openen: 0-1.

DVVA ging na de openingstreffer goed door en verdubbelde de score. Kevin Scholten verlengde een lange bal en de doorgebroken Max van Hazewinkel rondde beheerst af. HBOK deed vervolgens wat terug en maakte via Max Sajet de aansluitingstreffer. DVVA liet zich echter niet van de wijs brengen en Scholten bracht het verschil met zijn tweede van de middag nog voor rust weer op twee doelpunten. “In de laatste twintig minuten van de eerste helft speelden wij echt goed voetbal. We creëerden veel kansen en hadden in die fase eigenlijk de 1-4 moeten maken.”

Na de rust kreeg DVVA het moeilijker. HBOK zette er een tandje bij en de tactische veranderingen van Onsia brachten HBOK terug in de wedstrijd. De thuisploeg kwam door goals van Jeffrey Gits en Joey Noordenbos op gelijke hoogte. DVVA richtte zich echter opnieuw op en kreeg vrij snel na de gelijkmaker een penalty. Job Verhoeve faalde niet en schoot DVVA weer op voorsprong: 3-4. Vervolgens toonde ook HBOK karakter en werd het door Gits 4-4.

In een boeiende slotfase, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de 4-5, was het uiteindelijk DVVA dat aan het langste eind trok. Scholten tekende na een goede actie van Boyan Blanchard voor zijn hattrick. In de slotfase gooide HBOK logischerwijs alles op de aanval, maar lukte het de Zunderdorpers niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. “In de slotfase was het vrouwen en kinderen eerst, maar ik vind dat we op basis van de eerste helft en onze werklust verdiend hebben gewonnen. Dit is een knappe overwinning. Ik ben dan ook erg trots op het team.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.