Jill Eekhart

DVVA-voorzitter Eekhart draagt stokje over: “Dit is het beste moment om te stoppen”

Jill Eekhart stopt binnenkort met haar voorzittersrol bij DVVA. Aankomende week kiest de Amsterdamse vereniging tijdens de Algemene Ledenvergadering haar opvolger. “Gekeken naar de fase waarin de club zit, leek dit mij het beste moment om te stoppen”, vertelt ze over haar vertrek.

Eekhart maakt sinds 2015 deel uit van het bestuur van DVVA, waarbij ze een jaar later doorschoof tot voorzitter. Die rol vervulde ze de afgelopen jaren met veel plezier, maar de laatste periode kwam ze tot de conclusie dat het zowel voor haar als voor de club een mooi moment was om te vertrekken. “Daarbij ging het om een combinatie van factoren. Vanwege mijn drukke baan merkte ik dat mijn flexibiliteit als bestuurder lastiger kon invullen. Bovendien vond ik het belangrijk dat ik niet te lang in deze functie bleef, want het is in mijn ogen nooit goed als iemand op het punt komt dat hij dingen op de automatische piloot gaat doen. Dan is het natuurlijk altijd de vraag wanneer het juiste moment is om te stoppen. Mijn conclusie was dat dat moment was gekomen.”

De geboren Driebergse voelde de afgelopen jaren veel verantwoordelijkheid om de onderdelen binnen de vereniging goed te leiden. “DVVA beschikt gelukkig over een mooie club vrijwilligers en kundige mensen in het bestuur, waardoor veel soepel is verlopen. Ik stapte in toen de club in voorbereiding was op de verbouwing die echt hoog nodig was. Het is prachtig dat we als bestuur met de realisatie van die verbouwing ons steentje konden bijdragen aan de toekomst van de club.” Bovendien maakte Eekhart zich de laatste jaren hard voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen DVVA. “We realiseerden een technische commissie en hebben een vijfde damesteam erbij. Ik vond het destijds belangrijk dat DVVA naar de vrouwenafdeling keek, want de speelsters gaven aan dat er verbeteringen nodig waren. Sowieso is er de laatste jaren natuurlijk meer aandacht gekomen voor vrouwenvoetbal. Het succes van de Oranje-Leeuwinnen heeft daaraan bijgedragen, al zien we al een langere tijd dat diversiteit in de maatschappij een meerwaarde heeft.”

Door de energie die ze de afgelopen jaren in de club stak, laat Eekhart de club met een goed gevoel achter. Ze ziet tegelijkertijd een aantal mooie uitdagingen voor DVVA liggen. “Zo raakt Amsterdam steeds voller, willen meer mensen sporten en is het daarom moeilijk om als club door te groeien. Wat betekent dit voor onze vereniging? Mijn verwachting is dat deze vraag de komende twee tot drie jaar op tafel komt te liggen. Bovendien zien we steeds vaker het onderwerp duurzaamheid langskomen. De energiekosten rijzen in deze tijd de pan uit, waardoor ook de club een antwoord moet vinden op een duurzame toekomst.”

Op woensdag 17 november kiezen de leden van DVVA een nieuwe voorzitter die intussen intern bekend is. Eekhart heeft een duidelijk advies voor haar opvolger, waarin ze veel vertrouwen heeft. “Het is van cruciaal belang dat een voorzitter tussen de mensen binnen de club staat. Nog altijd spreek ik leden die mij zaken vertellen waaraan ik wellicht niet meer iets kan doen, maar die ik wel wil meegeven aan de nieuwe voorzitter. De club is uiteindelijk van de leden en daar moet een bestuur mee blijven communiceren, zodat je gezamenlijk de club maakt. Hopelijk draagt een nieuwe frisse blik verder bij aan de toekomst van de club.” Eekhart neemt met een trots gevoel afscheid, al zal het voor haar ook even wennen worden. “Het blijft schitterend om voorzitter van DVVA te zijn, maar ik ga me zeker niet vervelen. Bovendien blijf ik lekker bij deze club voetballen, waardoor ik zeker geen afscheid neem.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)