dvva - wilfred

DVVA weet niet te profiteren van misstappen concurrentie

In de Eerste klasse B is een spannende strijd om de titel gaande, met nog heel wat kandidaten. DVVA is een van die kandidaten en de ploeg ging zaterdagmiddag op bezoek bij SVL in Langbroek. Het duel eindigde in 1-1.

“Een teleurstellend resultaat voor ons. Helemaal als je ziet dat de concurrentie ook punten verspeelt”, aldus Maxim de Swaan over het duel. Want koploper Zuidvogels bleef ook steken op een gelijkspel en FC Aalsmeer ging onderuit. “We wisten al dat het niet makkelijk zou worden tegen SVL. In de thuiswedstrijd maakten we pas in de laatste minuut gelijk. SVL blijkt dit seizoen een reuzendoder te zijn en ze hebben het knap gedaan. Maar uiteindelijk hebben we het aan onszelf te danken dat we vandaag niet de koppositie hebben gepakt.”

Al vroeg in het duel hadden de Amsterdammers nog wel de score geopend. Een snel genomen corner werd door Ties Bos op de paal geschoten, waarna Julian Laan in de rebound kon binnen tikken. Met ongeveer een half uur op de klok kwam SVL op gelijke hoogte. Daarna was DVVA eigenlijk het hele duel niet meer bij machte op de voorsprong te herstellen. “In het laatste kwartier hebben we nog wel aanvallend gewisseld. We wisten wat de standen op de andere velden waren en wisten dat we ook echt voor de winst moesten gaan om ergens kans op te maken. Maar we kwamen vandaag gewoon niet lekker in de wedstrijd”, baalt Swaan.

Toch is er nog altijd van alles mogelijk, want de volgende tegenstander van DVVA is koploper Zuidvogels: “Vandaag hadden we een lekkere tik kunnen uitdelen. Maar iedereen kan in deze competitie punten van elkaar afsnoepen. We hebben de titel dan ook zeker nog niet uit ons hoofd gezet.” Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)