DVVA wint knap met 6-1 van LSVV

DVVA, dat zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen LSVV te wachten stond, won met grote cijfers. Het team van Lex van der Horst is voor eerst in 10 jaar tijd geplaatst voor de beker knock-outs.

De wedstrijd, die stipt om 17:00 begon met de DVVA-supporters aan de zijkanten, was in het begin erg open. Het spelbeeld was in het begin niet super. Beide ploegen waren in het begin erg slordig, maar dat zorgde wel voor hier en daar wat kansen. In de zestiende minuut opende LSVV de score. Kai Botman krulde de bal in het doel. Hierdoor moest DVVA op zoek naar de gelijkmaker om nog kans te maken op de groepsoverwinning in het bekertoernooi.

Dat deed DVVA dan ook. DVVA nam steeds meer het spel over en kreeg ook steeds grotere kansen. Nadat de kopbal van aanvoerder Vincent van Vliet van de lijn werd gehaald en een afstandsschot ruim over ging, werd LSVV weer eens gevaarlijk door een lange bal vanuit de verdediging. Martijn Grooff wipte de lange bal over de uitgekomen keeper, maar ook deze bal werd van de lijn gehaald alleen nu door een speler van DVVA.

Na een aantal gemiste kansen maakte DVVA in de 32ste minuut eindelijk een kans af. Sjoerd Geers pikte de bal na zijn afgeketste voorzet op en schoot de bal uit een moeilijke hoek in het doel. In een van de laatste minuten kreeg LSVV wel nog een hele grote kans. Rechtsback Maik den Izeger kreeg de bal in de zestien, maar schoot hem huizenhoog over.

DVVA had het moeilijk net na rust en kwam goed weg na een vrije trap van LSVV die op de laat belandde. Die bal op de lat schudde de spelers misschien wakker want daarna ging het aardig lopen. Geen 2 minuten later lag de 2-1 erin. Wat DVVA te danken had aan Bjorn Ouwehand. LSVV zat er na 70 minuten helemaal doorheen en kreeg ook de 3–1 om hun oren. DVVA had daarna de smaak goed te pakken 5 minuten later lag ook de 4-1 in het doel.

Het leek vanaf de kant wel prijsschieten. Dat deed DVVA dan ook nog twee keer en is daardoor door naar de knock-outs. DVVA, dat in zware groep zat met BOL en LSVV uit de eerste klasse en JVC uit de tweede klasse, heeft een geweldige prestatie geleverd. Dat vond ook trainer Lex van der Horst.

“Het is best wel bijzonder voor ons en dat zullen we straks zeker even vieren met lekker drankje. We hebben de ideale voorbereiding gehad. Dat hadden mede te danken aan de fitte groep en het goede gevoel dat we hebben geprobeerd te creëren,” aldus Lex van der horst.

DVVA kijkt erg uit naar het begin van de competitie. De spelers en de staf hebben met elkaar besproken en hopen in het linkerrijtje te eindigen. Na de geweldige bekeruitslagen zullen de andere teams uit de tweede klasse DVVA dit seizoen zeker niet onderschatten.

Tekst: Auke Kooreman