Lex van der Horst
Lex van der Horst gaat bij KDO aan de slag

DVVA zet FC Almere met ruime cijfers aan de kant

DVVA boekte zaterdagmiddag een relatief eenvoudige overwinning op FC Almere. De Amsterdammers gingen met een 4-1 zege naar huis.

Vanaf het eerste fluitsignaal had DVVA het betere van het spel. Waar het echter voldoende kansen creëerde om op voorsprong te komen, bleef lang de brilstand op het scorebord staan. Een paar minuten voor rust lukte het DVVA alsnog om de openingstreffer te maken. Uit een hoekschop maakte Sem Barendse het belangrijke doelpunt: 1-0.

De treffer gaf DVVA een goed gevoel voor de tweede helft, waarin de ploeg van Lex van der Horst het voor elkaar kreeg om de score verder uit te breiden. Julius Goedhart was de maker van het tweede én derde doelpunt, terwijl Noa Fjelddahl de laatste treffer voor de thuisploeg op zijn naam zette. Vlak voor tijd kreeg FC Almere nog wel een strafschop mee die Ruben Gerth raakschoot, waardoor de eindstand op 4-1 kwam te staan.

“Ik denk dat we vandaag de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren”, stelde Van der Horst. “Het duurde echter lang voordat we het op slot wisten te gooien. In de rust bespraken we dan ook dat we het voorin beter moesten uitspelen en dat hebben we na de pauze denk ik ook gedaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)