Home / Algemeen / DVVA zet ook Zandvoort met ruime cijfers opzij

DVVA zet ook Zandvoort met ruime cijfers opzij

Door de derde zege op rij heeft DVVA zich in de grote middenmoot van de zaterdag tweede klasse A genesteld. Wat nog opvallender is, is dat de ploeg van Jeroen Smakman opnieuw veel scoorde. Promovendus Zandvoort werd met 5-2 verslagen.

Drie overwinningen, zestien doelpunten gemaakt. “Het is bijna on-DVVA’s”, zegt Smakman gelijk. Zijn ploeg lijkt de laatste weken alle schroom van zich te hebben afgespeeld. “We maken op dit moment makkelijk doelpunten. De groep is ook grotendeels fit. Timon en Max Hazewinkel gingen bijvoorbeeld vandaag met het tweede elftal mee. Dat is super vervelend voor die gasten, maar dat hoort er ook bij. En dit is veelzeggend: dat we het goed doen.”

Tegen Zandvoort moesten de Amsterdammers twee keer terugkomen van een achterstand. Rayan Lammers opende de score, vrij snel hierna trok Koen van Haaren de stand gelijk. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding, nu door Oliver Rifai. Wederom hield de voorsprong niet lang stand: nog voor de pauze had Van Haaren de thuisploeg weer op gelijke hoogte gebracht.

“Ik vond ons de bovenliggende partij, maar we werden niet echt gevaarlijk”, vervolgde Smakman. Toch lukte het zijn ploeg om de voorsprong te pakken. Uit de kluts werkte Vincent van Vliet de bal van dichtbij binnen: 2-3. Kevin Scholten liet hierna een grote kans op de 2-4 liggen, die Sebastiaan Goderie uit een fraaie vrije trap alsnog noteerde.

Nadat Koen Michielsen in de slotfase met zijn tweede gele kaart kon vertrekken en Zandvoort met tien man verder moest, was het verzet van de bezoekers gebroken. Job Arntz tekende voor de 2-5 en de Amsterdammers hadden het verschil zelfs nog groter kunnen maken. Dat bleef Zandvoort bespaard.

De derde zege op rij zorgde ervoor dat DVVA naar de zevende plaats is geklommen. Volgende week gaat de ploeg van Jeroen Smakman op bezoek bij nummer drie ZOB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)