DWS boekt tegen KDO derde zege op rij

DWS heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning op KDO: 2-1. Trainer Patrick van Leeuwen had voor de laatste 3 duels tot de winterstop 7 punten als doel gesteld. Dat werden er 9, waardoor DWS ook volop meedoet in de tweede periode.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

KDO wist vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong. De organisatie van DWS stond niet goed. Sven Vlasman strafte dat af en kon Bart Hoving bereiken, die er al in de vijfde minuut 0-1 van maakte. Het duurde even voordat DWS zijn draai wist te vinden, maar dat lukte steeds beter en na ruim een half uur werd het 1-1. Mehmet Karaca ging na een actie op de linkerflank het strafschopgebied in en werd daar gevloerd. Anass Benhammouch ging achter de bal staan voor de penalty en benutte deze. Het was voor hem alweer zijn tiende goal van het seizoen. Voor rust werd het ook nog 2-1, toen Milano Koenders een afstandsschot in de kruising zag eindigen.

In de tweede helft wilde DWS de voorsprong uitbreiden, maar slaagde daar niet in. KDO bracht met Mathijs van Rijn en Jesse Stange twee aanvallende wissels, in de hoop iets te forceren. Dat zorgde voor een leuke tweede helft, waarin beide ploegen graag wilden scoren. KDO claimde nog een strafschop na vermeend hands, maar kreeg die niet. Ook DWS wist niet meer te scoren en zo bleef het bij 2-1.

Patrick van Leeuwen kijkt na de zege op KDO tevreden terug op de eerste seizoenshelft: “We hebben een mooi inhaalrace gemaakt  de afgelopen weken en doen volop mee in de tweede periode.” De ploeg gaat zich in eigen land voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Zo staat op 11 januari de nieuwjaarsreceptie op het programma, met onder andere een wedstrijd voor het eerste van DWS en een duel tussen oud-DWS en oud-Ajax.

Archieffoto: Jos Spitteler