DWS buigt 2-0 achterstand bij rust om

DWS heeft zondagmiddag de goede reeks voort te zetten tegen RODA ’23. De ploeg uit Amstelveen leidde bij rust nog met 2-0, maar vervolgens kantelde het duel: 2-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Al vrij vroeg in de wedstrijd dacht DWS op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was vervolgens de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een voorzet van Christopher Bito eindigde via een DWS-speler uiteindelijk in het doel. Na ruim een halfuur verdubbelde RODA ’23 de voorsprong. Het was Orlando van Wort die attent was bij een corner en de bal binnen werkte. Zoals gezegd was 2-0 ook de ruststand.

Na rust toonde DWS een ander gezicht en wist het via Cequinio Esajas op 2-1 te maken. Daarna ging RODA ’23 weer in de aanval, maar DWS kon vervolgens counteren. Omdat de Amstelveense verdediging weg was, moest er aan de handrem getrokken worden. Het leverde DWS een penalty op en die werd benut door Rishi Kjensberg. Daarna nam DWS weer even wat gas terug en kreeg ook RODA ’23 weer wat kansen. Zo kon Guitink koppen, maar werd zijn inzet gestopt.

Een minuut of 10 voor tijd trok DWS de wedstrijd toch helemaal naar zich toe en was het opnieuw Esajas die wist te scoren. De 2-3 bleek genoeg voor de zege en Patrick van Leeuwen was na afloop dan ook blij: “We hebben het na de rust goed omgebogen, daar kan ik alleen maar trots op zijn. Ik heb toen veel meer beleving geëist en dat heeft de ploeg hartstikke goed opgepakt.” DWS blijft dus goede zaken doen in de tweede periode, maar heeft de pech dat Kampong ook blijft winnen: “Dat is inderdaad jammer voor ons, maar we moeten gewoon ons eigen ding blijven doen. So far so good. Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan in de tweede periode en er komen zware tegenstanders aan voor ons (Pancratius en HBC, red.).”

Foto’s: Koos van der Leest