DWS buigt achterstand om tegen EVC

Zaterdagmiddag kreeg DWS bezoek van promovendus EVC uit Edam. EVC was het seizoen prima gestart met zes punten uit zijn eerste drie duels. DWS had datzelfde aantal punten verzameld in een duel meer. Met name voor de Amsterdammers waren punten dus welkom om weg te komen uit de onderste regionen. En dat lukte: DWS won met 2-1.

“In de eerste helft waren wij voetballend de betere ploeg en hebben we wat kansjes gekregen, maar uiteindelijk geen goals gemaakt”, zo vertelt trainer Patrick van Leeuwen. Ook EVC scoorde in de eerste helft niet.

Na rust kwam de bezoekers op voorsprong. “Uit dodespelmomenten waren zij ontzettend gevaarlijk. Ze hebben veel lange jongens en maakten het ons daar echt lastig. Dani Marzan hield ons in de eerste helft bij die momenten echt op de been”, aldus Van Leeuwen. Maar in de tweede helft kon ook Marzan niet voorkomen dat EVC uit een vrije trap wist te scoren.

Maar een paar minuten later wist DWS zelf ook uit een vrije trap het net te vinden. Daley Venghaus tikte de 1-1 binnen. Daarna drukte DWS door en kwam het via Davelinio Markus op een 2-1 voorsprong. Hij maakte een actie over rechts, trok naar binnen en schoot met links de voorsprong voor DWS op het bord.

In de slotfase kwam DWS nog met tien man te staan, nadat Daryl Bobson tegen zijn tweede gele kaart aan liep. Het was een van de in totaal maar liefst tien kaarten die in de wedstrijd werden uitgedeeld, waarvan zes voor DWS en vier voor EVC. Ondanks het ondertal bleef DWS overeind. “We moesten met man en macht verdedigen, maar dat hebben we goed gedaan”, zo zag Van Leeuwen.

DWS bezet nu de achtste plaats, vlak voor EVC. Maar de verschillende zijn bijzonder klein: het gat tussen DWS en de nummer twee is slechts drie punten. Volgende week reist DWS af naar Zandvoort. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Tom Poederbach