Home / Algemeen / DWS buigt vroege achterstand om tegen Arsenal

DWS buigt vroege achterstand om tegen Arsenal

DWS startte op de zaterdag nog wat moeizaam, met een punt uit de eerste twee duels. Arsenal daarentegen was voortvarend gestart en had samen met DVVA als enige nog de volle score na twee duels. Op Sportpark Sloten was het DWS dat aan het langste eind trok: 2-1.

Al voor het duel goed en wel begonnen was, lag de bal in het net. Arsenal kwam op een 0-1 voorsprong via Chevaz Levant, DWS moest net als vorige week al vroeg in de achtervolging. Arsenal bleef de eerste twintig minuten echter de bovenliggende partij, met onder andere mogelijkheden voor Kobe Wielkens. Eerst kon hij zijn voet net niet tegen een voorzet krijgen, even later stuitte hij op keeper Dani Marzan. Daarna kwam DWS beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 1-1 van Davelinio Markus. Een paar minuten later maakte diezelfde Markus ook de 2-1 en ging DWS opeens aan de leiding. Het leek de ploeg vertrouwen te geven, want er ontstonden meer kansen. Zo eindigde een poging van Romario Sabajo in het zijnet en had een fraaie aanval met Daryl Bobson als eindstation wellicht meer verdiend. Tussendoor kwam ook Arsenal er zo nu en dan zeker uit. Het kreeg onder andere een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar die werd in de muur geschoten.

Na rust kreeg DWS een paar keer de kans om het duel te beslissen. In de 55e minuut gaf Anil Cetinkaya goed voor vanaf links, maar kon Sabajo er net zijn voet niet tegen krijgen. Een paar minuten later werd een inzet van Madjerno Baal eerst geblokt en zijn tweede poging werd gestopt door Maringho Kortlevers. Arsenal ging wel op jacht naar de 2-2, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Het laatste kwartier bloedde de wedstrijd een beetje dood. Er werd aan beide kanten veel balverlies geleden en weinig meer gecreëerd.

Het deerde DWS echter niet, want het boekte zo de eerste zege van het seizoen. “Dat we weer zo vroeg een goal tegen kregen, daar gaan we het deze week nog wel even over hebben. Maar vanaf de 1-1 hebben we het goed opgepakt en hebben we een goede wedstrijd gevoetbald, daar ben ik erg tevreden over”, aldus de winnende trainer Patrick van Leeuwen.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)