Home / Algemeen / DWS debuteert op zaterdag met een punt

DWS debuteert op zaterdag met een punt

Voor het eerst trad DWS dit weekend aan in een competitieduel op de zaterdag. De club maakte deze zomer de horizontale overstap en stapte ook over naar een ander sportpark. Vanwege de verbouwing van Sportpark Spieringhorn worden de thuiswedstrijden in ieder geval voor twee seizoenen afgewerkt op Sportpark Sloten.

Daar was Jong Holland uit Alkmaar zaterdag de eerste tegenstander. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1. Het was na ongeveer een uur spelen Jong Holland dat de score opende uit een counter via Jort Feijen. Een paar minuten later wist DWS dat weer recht te zetten. Bij een corner werd één van de DWS-spelers omver gelopen in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Milano Koenders schoot koelbloedig de 1-1 binnen. Daarna probeerden de Amsterdammers door te drukken, maar het lukte niet om nog een tweede goal te maken.

Patrick van Leeuwen blikte met een dubbel gevoel terug op het eerste competitieduel op zaterdag: “Aan de ene kant komen we op achterstand en is het fijn dat we dat nog goed maken. Aan de andere kant had dit niet gehoeven. We waren vandaag echt de bovenliggende partij, maar in de afronding lukte het niet. Voor mijn gevoel zat er meer in, maar over ons voetbal ben ik zeker tevreden.”

Het is in ieder geval duidelijk dat DWS dit seizoen een interessante opgave wacht. Er degraderen twee teams direct en drie teams zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving. “Dat is inderdaad pittig, bijna alleen het linkerrijtje is veilig. We zien ook dat het niveau op zaterdag echt wel wat hoger ligt dan op zondag. Maar dat is prima, we hebben een goede selectie en hebben er alle vertrouwen in.”

Volgende week gaat DWS op bezoek bij DVVA, dat van alle ploegen de competitie het beste startte. Het won met 0-5 op bezoek bij Marken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS