DWS en Koninklijke HFC houden elkaar in evenwicht

Op bezoek bij de zaterdagploeg van Koninklijke HFC heeft DWS een punt gepakt. In Haarlem werd het 1-1.

De thuisploeg had in de eerste helft de betere kansen, reden voor DWS-trainer Patrick van Leeuwen om het spel na rust wat om te zetten. “In de eerste helft speelden we 5-3-2 en stonden we toch wel een beetje met onze rug tegen de muur. In de rust besloten we te gaan voor meer stootkracht voorin en het om te zetten naar 4-3-3, maar meer druk naar voren.”

Het zorgde ervoor dat de Amsterdammers de wedstrijd meer naar hun hand konden zetten. Toch was het lang wachten op een goal. Uiteindelijk nam DWS alsnog de leiding in de 82e minuut. Jimmy Chapman kreeg de bal aan de linkerkant aan het veld en schoof met rechts in de verre hoek de 0-1 binnen. Maar uiteindelijk viel in de blessuretijd nog de 1-1. Na een hoge voorzet werd er gescoord uit een scrimmage situatie.

“Vooraf teken je voor een punt bij Koninklijke HFC, maar als je op voorsprong komt, dan wil je ‘m natuurlijk ook over de streep trekken. Maar over de hele wedstrijd gezien, is dit een terechte uitslag”, zo vond Van Leeuwen. Met nog een duel te gaan voor de winterstop bezet hij met zijn ploeg de negende plaats, maar het zit allemaal dicht bij elkaar. Koninklijke HFC staat derde met slechts drie punten meer. “We geven elke wedstrijd weinig weg, maar scoren zelf ook weinig. Daar moeten we richting de tweede seizoenshelft nog aan gaan werken. Maar al met al doen we het gewoon goed voor het eerste seizoen op zaterdag.”

DWS sluit 2022 volgende week af met een bezoek aan OSV, de huidige nummer tien. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS