Home / Algemeen / DWS en trainer Said Chiddi per direct uit elkaar

DWS en trainer Said Chiddi per direct uit elkaar

Said Chiddi is geen trainer meer van zondag tweedeklasser DWS. De oefenmeester zat de laatste weken al niet op de bank en vorige week hebben beide partijen besloten de samenwerking te beëindigen. Wesley de Jong, Dennis Kjensberg en Mo Ouboumalne nemen voorlopig de honneurs waar.

De grootste reden van het vertrek van Chiddi is veranderde werkomstandigheden, waardoor hij ook in de avonden moet werken. “Ik vind het echt jammer. Ik ben een voetbaldier, dit is mijn passie, maar je moet toch voor een bepaalde zekerheid kiezen. Dat is het werk”, zegt de oefenmeester. “De spelers vinden het ook jammer. DWS zit in mijn hart.”

Chiddi werd afgelopen zomer, na jaren in de jeugd van de Amsterdammers te hebben gewerkt, doorgeschoven als hoofdtrainer. Daar kwam vorige week een einde aan, omdat het niet meer te combineren is met zijn privé- en werksituatie. “Wij vinden dit jammer en bedanken Said voor zijn inzet en toewijding voor DWS in de afgelopen jaren”, reageert het bestuur.

Tarik Oulida – vorig seizoen hoofdtrainer en houdt zich momenteel bezig met talentontwikkeling bij DWS – zal assistenten Wesley de Jong, Dennis Kjensberg en Mo Ouboumalne de komende periode gaan ondersteunen. DWS staat na de eerste periode op de negende plaats in de tweede klasse B. De club gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar heeft hiervoor geen haast. “Want we willen iemand hebben die bij DWS past en de club kent.”

Foto: Felipe Bujan