Home / slideshow / DWS geeft voorsprong in eindfase uit handen

DWS geeft voorsprong in eindfase uit handen

DWS is er niet in geslaagd om de Onder 23 van ZSGOWMS te verslaan. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft op voorsprong, maar zagen de tegenstander in de laatste minuten langszij komen en zelfs met een overwinning ervandoor gaan.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en zette daarmee ZSGOWMS direct onder druk. Het resulteerde in de eerste kans voor DWS, maar het afstandsschot ging naast terwijl Mantis Kuik ogenschijnlijk beter ervoor stond. Kort daarna kreeg Kuik alsnog de kans om de openingstreffer te maken, maar de rechtsbuiten miste het doel eveneens. Aan de andere kant was ZSGOWMS meermaals gevaarlijk met snelle aanvallen over de grond. Jessie Farra was nog het meest dichtbij, maar de aanvaller gleed een lage voorzet vanaf de rechterkant aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De gastheer nam aan het einde van de eerste helft weer steeds meer het heft in eigen handen. DWS veroverde op het middenveld veelvuldig de bal en creëerde daarmee de nodige kansen. Denzel Sno kreeg vlak voor rust de grootste mogelijkheden, maar driemaal ging het mis. Eerst zag hij een indraaiende bal voor het doel langs gaan, vervolgens schoot hij hard tegen de paal aan. In de laatste secondes voor het rustsignaal werd hij door het midden weggestuurd. Het lukte hem echter niet om de keeper te passeren: de bal kon eenvoudig worden weggewerkt.

Waar in de eerste helft dus geen doelpunten vielen, was het in de tweede helft wél meerdere keren raak. Na ongeveer een uur spelen opende DWS de score met een vrije trap. Zamorano Bourne ging aan de zijkant van het strafschopgebied achter de bal staan en mikte deze richting de rechterhoek. Zijn poging werd door niemand aangeraakt en belandde simpel tegen de touwen: 1-0. De voorsprong gaf de thuisploeg zelfvertrouwen, maar tot veel grote kansen leidde het niet. Dat kwam onder meer door de verschillende wissels die hoofdtrainer Patrick van Leeuwen doorvoerde.

Ondanks het overwicht van DWS trok ZSGOWMS een kwartier voor tijd de stand gelijk. Een slimme steekbal kwam terecht bij Alieu Amana. De aanvaller schoof de bal vervolgens simpel langs sluitpost Arno Copier: 1-1. Vlak daarna kwam ZSGOWMS zelfs op voorsprong. Wederom werd de verdediging van DWS te kijk gezet. Farra omspeelde Copier en schoot vanaf een moeilijke hoek zijn team naar een voorsprong: 1-2. DWS wist zichzelf daarvan niet meer te herstellen, waardoor de club in de laatste oefenwedstrijd voor de bekerduels met een nederlaag afsloot.

Hoofdtrainer Van Leeuwen was na afloop teleurgesteld in het resultaat, maar zag ook voldoende positieve aspecten. “Als je kijkt naar hoeveel kansen wij hebben gecreëerd, hadden we natuurlijk veel meer doelpunten moeten maken. Helaas waren we in de eindfase niet erg gelukkig”, vat de oefenmeester het duel samen. “Aan het einde mogen we natuurlijk nooit twee doelpunten tegen krijgen, maar het is niet anders. We hebben in ieder geval weer genoeg stof om de komende trainingen mee aan de slag te gaan.”

De oefenmeester van ZSGOWMS was bovenal trots wat hij zijn team zag presteren. “Wij boden vanmiddag uitstekend tegenstand tegen DWS dat een goede ploeg heeft”, reageerde hij. “Hoewel we met 1-0 achter kwamen, bleven we strijden en wisten we de stand om te buigen. We gaan door met de ingezette lijn en hopen dan half september klaar te zijn voor de competitie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend