DWS gooit deur naar gevarenzone definitief dicht

DWS heeft een grote stap gezet naar handhaving in de zondag tweede klasse B. Concurrent Quick 1890 werd met 4-3 verslagen, waardoor de Amsterdammers nagenoeg veilig zijn. Mehmet Karaca nam twee van de vier doelpunten voor zijn rekening.

Dat het zo spannend werd, kon DWS zichzelf aanrekenen. In een spetterende eerste helft werden de bezoekers uit Amersfoort overlopen. Dit resulteerde binnen een minuut in de openingstreffer van Noureddine Harrouni. De aanvaller tikte bij de tweede paal een voorzet van Arquino Bel binnen. Niet veel later verdubbelde Mehmet Karaca de marge nadat hij profiteerde van een fout in de Amersfoortse opbouw: 2-0.

Quick 1890 gaf zich nog niet over en kwam door een penalty van Khalid Said terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer veranderde weinig aan het spelbeeld, want DWS bleef heer en meester. De thuisploeg liep vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong. Op aangeven van Harrouni maakte Karaca zijn tweede van de middag en clubtopscorer Anass Benhammouch pikte zijn doelpuntje mee door een penalty te benutten. Nog voor de rust kreeg Quick 1890 weer een strafschop en daar wist Said opnieuw wel raad mee: 4-2.

De tweede helft waren de Amsterdammers geen schim meer van hoe ze voor de rust speelden, terwijl de bezoekers juist rijp voor de slacht waren. De spelers van DWS leken vermoeid en dat was bij Bel en Benhammouch ook terug te zien in het missen van grote kansen. De thuisploeg moest overleven en zag Quick 1890 tien minuten voor tijd via Pim Kers de spanning terugbrengen. De Amersfoorters kozen ervoor om alles-of-niets te spelen, waarbij DWS in de tegenstoot verzuimde de definitieve knock-out uit te delen.

Na een spannende slotfase bleef de 4-3 op het scorebord staan. Daardoor heeft DWS afstand genomen van de nacompetitiestreep, waar het nu een voorsprong van zeven punten op heeft. Volgende week kunnen de Amsterdammers zich op bezoek bij FC Weesp zo goed als zeker veilig spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler