Home / Algemeen / DWS grijpt volle buit bij PVCV door verrassend doelpunt Harrouni

DWS grijpt volle buit bij PVCV door verrassend doelpunt Harrouni

DWS heeft voor even de gevarenzone van de zondag tweede klasse B verlaten. De Amsterdammers trokken op bezoek bij hekkensluiter PVCV vlak voor tijd aan het langste einde en klommen door een late 1-2 zege naar de negende plek. Voor de winnende treffer draaide Noureddine Harrouni een hoekschop in.

Al na twee minuten had DWS de leiding te pakken. Lancine Bamba trok de bal voor het doel, waar Anass Benhammouch klaarstond om de 0-1 te maken. De bezoekers drukten PVCV ver terug op eigen helft. Toch lukte het de thuisploeg om in de 35ste minuut op gelijke hoogte te komen. Een schot van Fabian van Haarlen was onhoudbaar voor doelman Yassin Roosblad: 1-1.

Na de rust ging DWS weer fel van start. Er waren genoeg kansen op de voorsprong. Benhammouch trof het zijnet, terwijl hij de bal beter had kunnen voortrekken, en ook Bamba, Noureddine Harrouni en zelfs de mee naar voren gekomen Mohammed Aznag faalden in de afronding. Het piepte en kraakte bij PVCV, dat het gelijkspel over de streep probeerde te trekken. Vijf minuten voor tijd lukte het DWS alsnog om de drie punten te pakken. Iedereen verkeek zich op een indraaiende hoekschop van Harrouni, die de 1-2 betekende.

Door de overwinning klimmen de Amsterdammers langzaam uit de onderste regionen. Volgende week kan daarin de volgende stap worden gezet wanneer FC Weesp op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Felipe Bujan