DWS haalt eigen niveau niet tegen Kampong

DWS kan zich de ruime nederlaag tegen Kampong zelf aanrekenen. Op eigen veld presteerden de Amsterdammers ondermaats en gingen met 2-5 onderuit. Hierdoor lukt het DWS voorlopig niet om uit het rechterrijtje van de zondag tweede klasse B te komen.

“Kampong was gewoon een maatje te groot, vooral in de eerste helft”, blikte assistent-trainer Wesley de Jong terug. Hij verving trainer Said Chiddi op de bank van de Amsterdammers. “We zaten niet in de wedstrijd, het was ondermaats. De passie die je normaal gesproken van DWS kan verwachten, was er niet. Het lukte gewoon niet. In de eerste helft werden we overlopen.”

DWS mocht halverwege van geluk spreken dat het ‘slechts’ 0-2 was, door doelpunten van Daan Groot Zwaaftink en Rogier Gerritsen. Na rust probeerde de thuisploeg iets terug te doen, maar Kampong dankzij twee treffers van Merijn Muskens juist uit naar 0-4. Via Mohamed Aznag en Anass Benhammouch werd alsnog de eer gered. Uiteindelijk bepaalde Corné Parol de eindstand namens de Utrechters op 2-5.

Door de nederlaag zakten de Amsterdammers naar de elfde plaats. Toch hoeft er volgens De Jong niet gevreesd te worden voor degradatievoetbal. “Ik heb echt veel vertrouwen in de selectie. Op dit moment hebben we veel geblesseerde spelers. Eentje die zijn enkelband heeft gescheurd, een ander zijn hamstring ingescheurd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Felipe Bujan | Wesley de Jong (links) met Said Chiddi, die hij verving

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS