DWS herstelt zich en boekt zege op DIOS

DWS heeft zondagmiddag een kleine overwinning geboekt op bezoek bij DIOS: 1-2. Vanwege een blessure van doelman Gregory Martin, stond bij DWS de pas 16-jarige Thomas Heringa op doel. Hij had het niet erg druk, maar de ballen die hij moest pakken, pakte hij.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

De ploeg van Patrick van Leeuwen was in e eerste helft heer en meester, DIOS had weinig in te brengen. Een bal van Mehmet Karaca ging eerst nog net naast, maar halverwege de eerste helft kwam de ploeg op voorsprong, dankzij een geplaatst schot van Anass Benhamouch. Met links joeg hij de bal in de bovenhoek. 0-1 was tevens ook de ruststand, ondanks dat DWS voldoende kansen had gedacht om de score uit te breiden. DIOS kreeg slechts wat kleine kansjes: Mike Degenaars schoot hoog over en doelman Heringa wist een bal uit de lucht te plukken voordat Robin van der Voort kon scoren. “Het enige wat ik m’n ploeg kon verwijten, was dat we in de eindfase slordig waren. Als het 0-5 was geweest bij rust, had niemand daar wat van gezegd”, aldus Van Leeuwen na afloop.

Na rust pakte DWS het echter goed op en werd het al vrij snel 0-2 via Denzel Sno. Halverwege de tweede helft moesten de Amsterdammers echter met 10 man verder, nadat Philip Milosevic voor een domme overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. DWS werd daardoor gedwongen om wat verdedigender te gaan spelen en DIOS begon er meer in te geloven. Het werd dan ook al snel 1-2 en het was vrouwen en kinderen eerst bij DWS. Maar uiteindelijk werd de voorsprong over de streep getrokken.

Vorige week leed het jonge DWS nog een flinke 6-2 nederlaag tegen Pancratius. “We hebben ons goed hersteld na vorige week”, aldus Van Leeuwen. Komend weekend ontvangt DWS HBC.