DWS houdt aansluiting op bovenste plekken

DWS heeft een belangrijke overwinning op concurrent Pancratius behaald. De Amsterdammers zegevierden met 3-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

Pancratius ging een moeilijke wedstrijd tegemoet. Het wist al in de beginfase niet zijn niveau te behalen, terwijl DWS juist aan scherpte geen gebrek had. Desondanks kwamen de Badhoevedorpers op een voorsprong. Wie anders dan Dave Hertog, die Pancratius vorige week nog miste wegens een lichte blessure, brak de ban. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en omspeelde zijn tegenstander. Vervolgens schoot hij koelbloedig raak: 0-1.

Het zette DWS voor even op het verkeerde been, maar acht minuten later stond alweer de gelijkmaker op het bord. Dennis Okoduwa was de man die een terechte 1-1 stand op het scorebord bracht. Een paar minuten later was het wederom raak. Deze keer was het Ed Nyarko die de bal achter de keeper van Pancratius wist te werken. Het was tegelijkertijd de ruststand.

In de tweede helft moest Pancratius komen, waardoor ruimte ontstond voor DWS om eruit te komen. Het lukte de bezoekers echter niet om te scoren, waardoor Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn aan het einde besloot om achterin één-op-één te spelen, met het risico dat DWS in de counter zou scoren.

Dat gebeurde nadat beide ploegen vlak achter elkaar een tweede gele kaart ontvingen. In de laatste secondes van de wedstrijd was het Lancine Bamba die aan alle illusies een einde maakte en voor een 3-1 eindstand zorgde.

Patrick van Leeuwen, trainer van DWS, was blij met de drie punten. “Het was een enerverende wedstrijd, waarin volop werd gestreden. Uiteindelijk ben ik meer dan tevreden dat we de drie punten hebben behaald, wat overigens meer dan verdiend was.”

Pancratius-coach Hijzelendoorn was minder content. “Ik vond ons persoonlijk slecht. We kwamen dan wel op een voorsprong, maar eigenlijk zaten we vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd. We hebben van alles geprobeerd en ik heb vroeg twee keer gewisseld om nieuwe energie te krijgen, maar het zat er gewoon niet in vandaag”, aldus Hijzelendoorn.

Tekst: Jordi Smit