Home / slideshow / DWS is AFC te slim af en pakt drie punten

DWS is AFC te slim af en pakt drie punten

Voor DWS stond zaterdagavond eindelijk het eerste officiële duel van het seizoen op het programma. Vorige week zou er tegen Nieuwland gespeeld worden, maar dat duel ging niet door vanwege een coronageval bij de tegenstander. AFC kwam op bezoek op Sportpark Spieringhorn. Voor die ploeg was het juist al de derde wedstrijd in iets meer dan een week tijd. Het speelde op zaterdag tegen Unitas voor de KNVB-beker en op dinsdag tegen AMVJ in de districtsbeker.

In de eerste helft was AFC duidelijk nog niet helemaal bij de les en ging het DWS vrij gemakkelijk af. Al na een minuut of vijf stond er een 1-0 stand op het scorebord voor de ploeg van Patrick van Leeuwen. Na een goede individuele actie van Noureddine Harrouni over links, wist hij Rinaigel Ogenio (overgekomen van RODA ’23) te vinden, die het keurig afrondde. Zo bleven de kansen in de eerste helft met name voor de thuisploeg en was Harrouni halverwege de eerste helft nog dicht bij de 2-0, maar zijn schot verdween net naast het doel. De aanvaller stond aan de andere kant ook bijna aan de basis van een AFC-goal. Na getreuzel werd hem de bal ontfutseld door Tom van den Brink, die vervolgens probeerde Caine Brunings te verschalken met een lobje. De doelman kreeg er echter nog net zijn hand achter.

Na rust maakte AFC een sterkere indruk en kwam het al snel op gelijke hoogte. Nadat Bas Middelkoop gevloerd werd, ging de bal op de stip. Willem Deetman zorgde met een panenka voor de 1-1. Daarna kreeg AFC meerdere kansen, onder meer via Middelkoop, maar Brunings wist het schot net te keren. De kansen voor DWS waren spaarzamer in de tweede helft, maar Milano Koenders had aan een halve kans genoeg. Vanaf een meter of 25 ramde hij de bal met ongeveer een uur op de klok in de rechterbovenhoek: 2-1. AFC bleef de aanval zoeken en had kansen op de gelijkmaker, waarvan nog een grote via Bo de Bruijn vlak voor tijd. Zijn schot werd echter gekraakt, waardoor DWS drie punten pakte en AFC al klaar is in de beker.

Toch zag Benno Nihom ook zeker goede dingen. “In de eerste helft waren we er met ons hoofd niet bij. Maar in de tweede helft zag ik wel de passie en strijdlust die nodig is en deden we het stukken beter. Toen hebben we ook genoeg kansen gecreëerd. We hebben veel nieuwe jongens in het team. We willen deze wedstrijden dan ook echt gebruiken om dingen uit te proberen, onderling afstemming te zoeken en de hiërarchie in het team te vinden.”

Patrick van Leeuwen was erg tevreden over zijn ploeg. “We zijn het grootste deel van de wedstrijd gewoon heer en meester geweest, ik heb echt genoten van mijn ploeg. In de tweede helft kwam AFC sterker voor de dag, maar zijn wij ook niet in paniek geraakt en dat is zeker een compliment waard.”

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend