Home / slideshow / DWS-keeper ‘Appie’ krijgt de kans bij Go Ahead Eagles: “Schitterende ervaring”

DWS-keeper ‘Appie’ krijgt de kans bij Go Ahead Eagles: “Schitterende ervaring”

Keeper Abdessalam (‘Appie’) Ouboumalne debuteerde afgelopen seizoen op 16-jarige leeftijd onder de lat bij het Eerste Elftal van DWS en zit sinds dit voetbaljaar vast in het team. De doelverdediger doet het dermate goed dat zijn kwaliteiten ook bij Go Ahead Eagles opvallen. Daarom mocht hij 22 januari een testwedstrijd spelen in Deventer, die hem goed afging. “Het was voor mij een schitterende ervaring”, vertelt Ouboumalne.

Testwedstrijd

Vorige week woensdag was het zover: Ouboumalne kreeg bij Go Ahead Eagles de kans om zijn droom om in het Betaald Voetbal terecht te komen dichterbij te laten komen. “We hadden twee teams met in totaal zes keepers, waardoor elke doelman veertig minuten had om zichzelf te bewijzen”, zo legt Ouboumalne de testwedstrijd uit. “Mijn prestatie op het veld ging naar mijn zin, al heb ik weinig te doen gehad. In veertig minuten blijft het dan ook lastig om iets van mezelf te laten zien. Dat is wel jammer, maar er komen nu trainingen aan om mijn kwaliteiten aan te tonen.”

DWS 1

Ouboumalne speelt inmiddels al een tijdje in DWS 1, waar hij het nog altijd uitstekend naar zijn zin heeft. “Het is een hoger niveau en het spel gaat sneller dan in de junioren. Of de ballen die ik bij de senioren op mij krijg afgevuurd, ook harder zijn? Daar heb ik niet zoveel moeite mee. Die vind ik soms zelfs makkelijker te pakken. Ook het verschil in snelheid van het spel vind ik persoonlijk wel meevallen.” Wat voor keeper is Ouboumalne eigenlijk? “Ik vind mezelf qua type keeper vergelijkbaar met André Onana. Zo ben ik een meevoetballende keeper met een uitstekende trap. Bovendien ben ik één-op-één vaak ook sterk genoeg. Dus eigenlijk ben ik een redelijk complete keeper.”

Trainingen

Zijn testwedstrijd bij Go Ahead Eagles krijgt dus nu een vervolg met de trainingen die hij mag afwerken. “Het is mijn doel om zo snel mogelijk bij een profclub te mogen aanhaken. Als het niet lukt om Go Ahead Eagles te overtuigen van mijn kwaliteiten, dan hoop ik bij een andere profclub terecht te kunnen”, aldus Ouboumalne.

Tekst: Jordi Smit
Foto: DWS

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS