DWS knokt zich drie keer terug en pakt uiteindelijk zelfs de zege

DWS heeft op spectaculaire wijze drie punten uit het vuur gesleept op bezoek bij Jong Holland. Drie keer kwam de ploeg van Patrick van Leeuwen op achterstand, maar drie keer wist het terug te komen. En diep in blessuretijd pakte het zelfs de winst: 3-4.

Al vroeg in de wedstrijd kwam DWS op achterstand, toen Zamarano Bourne de bal bij een scrimmage in eigen doel tikte. Maar niet lang daarna werd het ook weer 1-1. Uit een goede voorzet van Jimmy Chapman wist Davelinio Markus de gelijkmaker binnen te koppen. Voor rust was het wel de thuisploeg die weer op voorsprong kwam. Dani Marzan schatte een bal verkeerd in en kwam onnodig ver uit zijn doel. De bal viel over hem heen en Jong Holland kon in het lege doel scoren.

“Maar er was wel veel beleving en gif in de ploeg. Dus we hadden echt het gevoel dat we met een paar andere accenten het naar ons toe konden trekken in de tweede helft”, zo zag Van Leeuwen. Al snel na rust werd het dan ook 2-2, en hoe. Van een meter of zestig zag Touvarno Pinas de Alkmaarse goalie ver voor zijn doel staan en probeerde het maar eens. Met succes.

Toch kwam DWS halverwege de tweede helft een derde keer op achterstand. Van Leeuwen besloot de laatste tien minuten alles of niets te spelen. Alleen de centrale verdedigers bleven achterin, de backs schoven ver naar voren. Dat betaalde zich uit. In de 89e minuut werd het 3-3 via Benjamin Korley. DWS wist dus voor de derde keer terug in de wedstrijd te komen, maar vond een punt nog niet voldoende. Het ging vol voor de 3-4. Ver in blessuretijd viel die ook, na een goede actie maakte Markus zijn tweede goal van de middag.

“Het was een wedstrijd waar alles in zat. En we hadden dit ook even nodig. Je wilt aangehaakt blijven op de ranglijst, dus daarvoor hadden we de punten nodig. Het blijft zwaar, maar als we strijd leveren zoals vandaag, dan zie ik het zeker lukken dat we ons rechtstreeks handhaven”, aldus Van Leeuwen.

Zijn ploeg bezet nu de elfde plaats op de ranglijst, maar de verschillen zijn minimaal. Daarboven staan maar liefst vier ploegen die slechts één punt meer hebben dan DWS. Volgende week wacht wederom een hoog geklasseerde tegenstander, dan speelt DWS thuis tegen nummer 3 DVVA. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS