Home / slideshow / DWS komt volgend seizoen op zaterdag in actie: “We willen mooie derby’s blijven spelen”

DWS komt volgend seizoen op zaterdag in actie: “We willen mooie derby’s blijven spelen”

Het eerste team van DWS speelt aankomend seizoen op zaterdag. Het bestuur van de vereniging nam onder andere na overleg met de technische staf en spelersgroep de beslissing. “Dit lijkt me persoonlijk de juiste beslissing”, oordeelt hoofdtrainer Patrick van Leeuwen.

Het bestuur had de overstap al een tijdlang in het hoofd, maar besloot om het besluit niet zomaar te nemen. Toen de KNVB de horizontale overstap aanbood, die het mogelijk maakt om op hetzelfde niveau op zaterdag uit te komen, was het duidelijk voor DWS: de zaterdag als speeldag was het beste voor de toekomst van de club. “Het bestuur vroeg onder meer aan mij wat ik ervan vond. Persoonlijk denk ik dat op zondag de geest uit de fles is. Veel clubs maken de overstap naar zaterdag, waardoor weinig clubs een dag later overblijven. We willen met z’n allen graag mooie derby’s blijven spelen.”

Van Leeuwen benadrukt dat het bestuur uiteindelijk de beslissing nam. “De spelers en trainers zijn natuurlijk passanten, maar het bestuur moet de toekomst van de club invullen. Dat hebben ze gedaan door twee belangrijke argumenten mee te nemen. Enerzijds zetten veel clubs de stap naar zaterdag, waardoor de reizen steeds verder worden. Anderzijds voetballen onze jeugdspelers op zaterdag. Dat betekent dat dit de doorstroming eenvoudiger maakt.”

De oefenmeester vindt het lastig te zeggen of zijn ploeg het lastiger krijgt op zaterdag. “De tweede klasse zaterdag heeft natuurlijk geweldige ploegen in de competitie, waardoor het op het eerste gezicht zwaarder voor ons wordt. Het is echter een mooie uitdaging, want dit is wat je als spelers en trainer wilt: mooie wedstrijden spelen. Dan gaan we zien wat de verhoudingen zijn.”

DWS behaalde dit seizoen vooralsnog zeven punten in vier wedstrijden. “De eerste wedstrijd wonnen we nipt met 1-0 van Nieuw-Utrecht, maar een week later hadden we een complete offday (3-1 verlies tegen FC Weesp, red.). Vervolgens wonnen we met 5-0 van DCG, een wedstrijd die natuurlijk leeft in Amsterdam-West. Die zege gaat de boeken in.” Zondag speelde DWS met 0-0 gelijk tegen VVIJ. “Dat is een stugge ploeg om tegen te spelen. Op basis van de tweede helft verdienden we zeker de drie punten, maar helaas zat dat er niet in. We zien echter wel progressie in het team.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS