Home / Algemeen / DWS laat punten uit handen glippen tegen Kolping Boys

DWS laat punten uit handen glippen tegen Kolping Boys

Na een uitstekende opmars in de maand februari was DWS richting het linkerrijtje geklommen, maar door drie nederlagen op rij moet de ploeg van Tarik Oulida langzaam weer naar beneden kijken in de zondag tweede klasse A. Op eigen veld gaven de Amsterdammers een 1-0 voorsprong na rust uit handen tegen Kolping Boys: 1-2.

Nadat DWS binnen een minuut ontsnapte aan een vroege tegentreffer – Rick Klaver schoot rakelings naast – nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Mehmet Karaca vond het zijnet en Issam el Bakkali strandde na een slalom op doelman Patrick de Vries. In de vijftiende minuut kwamen de Amsterdammers alsnog op voorsprong. Jeffrey Ankumah stuurde Karaca goed weg en de middenvelder schoot beheerst raak: 1-0.

DWS-doelman Philip Bronder werd in de eerste helft alleen serieus getest door Steven Dekker, wiens afstandsschot de jonge sluitpost goed keerde. Vijf minuten na de hervatting werd hij wel gepasseerd. Een misverstand in de defensie leidde de gelijkmaker van Klaver in: 1-1. DWS verloor de controle over de wedstrijd doordat de bezoekers meer fysiek in de strijd gooiden. Bronder had moeite om een vrije trap van zo’n dertig meter klem te krijgen, waarna de instormende Kevin Cappai in de rebound de 1-2 binnen schoot.

Oulida probeerde met een paar wissels de lijn in het spel terug te krijgen, maar Kolping Boys bleef de beste kansen krijgen, zonder verder uit te lopen. De derde nederlaag op rij was niet meer te voorkomen voor de Amsterdammers. DWS hoeft nog niet in de problemen te komen, want de voorsprong op de nacompetitiestreep is zeven punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.

Met dank aan Leen Overweg
Archieffoto Felipe Bujan

Send this to a friend