Home / Algemeen / DWS loopt bij KFC tegen vierde nederlaag op rij aan

DWS loopt bij KFC tegen vierde nederlaag op rij aan

Na 2018 zo goed te zijn gestart met een foutloze maand februari, lijkt DWS het nu weer even kwijt te zijn in de zondag tweede klasse A. De ploeg van Tarik Oulida ging vlak voor tijd onderuit bij KFC en is daardoor nog puntloos in de derde periode.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. KFC-aanvaller Nikos Reklitis had iets moois in gedachte met een omhaal als Cristiano Ronaldo, alleen zonder succes. Namens DWS strandde Kenzo Davids op de doelman en schoot Lancine Bamba naast. Issam El Bakkali slaagde er halverwege de eerste helft wel in om te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Terwijl DWS vlak na rust via Mehmet Karaca een grote kans op de 0-1 kreeg, viel deze vervolgens aan de andere kant van het veld. Danny Prins was het eindstation van een goede uitval. Het antwoord van DWS volgde vrij snel. Na goed doorzetten bracht Karaca de Amsterdammers weer op gelijke hoogte: 1-1.

Het meeste gevaar van de gasten kwam uit vrije trappen van Rishi Kjensberg en El Bakkali. KFC was gewaarschuwd en probeerde in de tegenstoot gevaar te stichten via Prins (over) en Robin Baartscheer (goede redding van Selattin Dagasan). El Bakkali zag vervolgens een vrije trap uit het doel geranseld worden, waarna de mee naar voren gekomen Jeffrey Ankumah zijn kopbal niet de juiste richting meegaf.

Beide ploegen leken genoegen te nemen met een puntendeling. Totdat KFC in de laatste minuut van de officiële speeltijd een makkelijk gegeven vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied kreeg, waaruit Reklitis op zeer fraaie wijze de 2-1 uit scoorde. De late treffer van de thuisploeg was een flinke domper voor DWS.

Door de 2-1 nederlaag zakken de Amsterdammers langzaam weer naar de gevarenzone. DWS heeft nog vier punten voorsprong op de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.

Met dank aan Leen Overweg
Foto’s Peter Seijmour

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS