DWS loopt stap naar linkerrijtje mis door nederlaag tegen Elinkwijk

DWS heeft de zege op FC Abcoude van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. De Amsterdammers gingen op eigen veld met 2-5 tegen Elinkwijk en zakten hierdoor naar de twaalfde plek in de zondag tweede klasse B.

De eerste helft van het duel was bijna een kopie van de wedstrijd van vorige week. Twee gelijkopgaande ploegen, met kansen over en weer en DWS dat na ruim een halfuur tegen een 0-2 achterstand aankeek door twee treffers van Okan Ozcelik. Nog een gelijkenis met een week geleden: ook nu tegen Elinkwijk vond DWS vlak voor de rust de aansluiting. Deze keer bracht Anass Benhammouch de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2.

Waar er over de eerste 45 minuten genoeg paralellen met vorige week te trekken waren, was dat in de tweede helft anders. Direct na de theepauze voltooide Ozcelik zijn hattrick door de 1-3 op het scorebord te brengen. Het lukte DWS niet om van deze achterstand terug te komen, ondanks dat het er genoeg kansen voor kreeg. In de zeventigste minuut gooide Regilio Kranenburg (vorig seizoen Ajax 2) het duel definitief op slot: 1-4.

In de slotfase deed Benhammouch met zijn tweede van de middag iets terug. De aanvaller benutte een strafschop, maar de nederlaag kon niet meer voorkomen worden. Uiteindelijk bepaalde Nordin Zoufri de eindstand op 2-5, waardoor Elinkwijk in plaats van DWS een sprong op de ranglijst maakte.

DWS is inmiddels naar de twaalfde plek gezakt, met negen punten uit negen wedstrijden. De achterstand op de nieuwe nummer vijf Elinkwijk bedraagt slechts drie punten. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij hekkensluiter PVCV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler