DWS maakt bij Zilvermeeuwen einde aan negatieve reeks

Zondag tweedeklasser DWS was de derde periode vals gestart met vier nederlagen op rij. Op bezoek bij Zilvermeeuwen kwam de ploeg van Tarik Oulida er weer achter hoe je moet winnen. Door een 1-3 zege werd de neerwaartse spiraal afgestopt.

Het was David tegen Goliath, de kleine behendige voetballers van DWS tegen het fysiek veel sterkere Zilvermeeuwen. Toch ging DWS vanaf het begin brutaal in de aanval. Nadat Damien Simson en Mehmet Karaca een paar goede acties niet tot doelpunt konden promoveren, lukte dit na zo’n twintig minuten wel. Op aangeven van Rishi Kjensberg opende Simson de score voor de Amsterdammers: 0-1.

Deze voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, want binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Bij één van de weinige aanvallen tekende Tristan van Oostenbrugge uit een hoekschop voor de 1-1. Zilvermeeuwen wilde meteen door en deelden via Kevin Wijndal en Erkin Guzman een paar ongevaarlijke speldenprikjes uit. Nog voor de rust kwam DWS weer aan de leiding. Lancine Bamba kreeg de bal goed voor zijn voeten en hoefde niet na te denken: 1-2.

Na de rust controleerde DWS de wedstrijd, al moesten de Amsterdammers op hun hoede blijven voor de sporadische uitvallen van de gastheren. Mohammed Aznag had de beslissende 1-3 kunnen maken, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Uiteindelijk gooide Emre Akbiyik het duel definitief in het slot door op aangeven van Bamba de eindstand op 1-3 te bepalen.

Door de zege heeft DWS een goede stap gezet richting handhaving. De ploeg van Tarik Oulida staat op een keurige achtste plek, zeven punten boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.