DWS - CAMERON
Sergio Cameron - coach van DWS

DWS mag blijven hopen op nacompetitie na zege op TOB

Op een fris sportpark Sloten stonden DWS en TOB zaterdag tegenover elkaar. TOB zal waarschijnlijk via de nacompetitie lijfsbehoud moeten realiseren, DWS heeft nog ambitie om de nacompetitie voor promotie te halen.

De wedstrijd begon met een verrassend TOB, dat met een paar gevaarlijke aanvallen de DWS goalie Kruse aan het werk zette. Dit tot ongenoegen van trainer van DWS, Sergio Cameron, die zijn ploeg vanaf de zijlijn instructies toeschreeuwde. De ploeg reageerde, stroopte de mouwen op en ging in de aanval. Met onder andere goede combinaties van Kadir Pasli en Bourne, maar daar had de defensie van TOB geen moeite mee.

Ook de prachtige dieptepass van Berggraaf op Steven Gefferie werd niet afgerond. TOB probeerde de aanvalsdriften van DWS de kop in te drukken. En dat hield stand tot de 35e minuut, toen was het Poepon, die zich binnen de 16 goed vrijdraaide en de bal in de hoek schoof: 1-0. Dit werd ook de ruststand.

Na rust nam DWS langzaam maar zeker de touwtjes in handen. Dat resulteerde in veel kansen, maar niet meteen in goals. TOB daarentegen, ging met een aantal wissels brutaal in de aanval. Dat leidde tot een aantal kansjes, maar ook tot meer ruimte voor DWS. Er volgden een paar mooie voorzetten, maar er was niemand om de bal binnen te lopen. In de 50e minuut kreeg Esajas een droomkans, maar schoot de bal over. Aan de andere kant was het Moamar Heerenveen, die zijn schot gestopt zag worden door Kruse.

In 65e minuut was het Pasil, die de bal mooi voor het doel bracht. Via TOB-keeper Giorgio Kuiper kon Davelinio Markus de 2-0 op het niet werkende scorebord brengen. TOB probeerde van alles om dichter bij te komen, maar ook een poging van Sergey Gemin mislukte omdat de bal voorlangs werd geschoten.

De wedstrijd hobbelde naar het einde en ook de overige wissels aan beide kanten brachten geen verandering meer in de stand. Er ontstond nog wel een kans voor de jonge invaller Kyo de Jong, op aangeven van routinier Rydell Poepon, maar doelman Kuiper was net iets eerder bij de bal.

Zo eindigde het duel in 2-0. En mag DWS blijven hopen op een plekje in de nacompetitie voor promotie, terwijl TOB er toch nog niet helemaal gerust op zal zijn dat het aan de nacompetitie voor lijfsbehoud mag deelnemen. Over twee weken treft DWS hekkensluiter FC Weesp, terwijl TOB dan bezoek krijgt van AMVJ, dat ook de nacompetitie voor promotie in wil. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Met dank aan Leendert Overweg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)