DWS overtuigt en verslaat DCG in derby (1-4)

Zondagmiddag stond een Amsterdamse derby tussen DCG en DWS op het programma stond. Waar DCG al vroeg op voorsprong kwam, was het DWS dat de wedstrijd helemaal naar zich toe trok en won: 1-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

DCG begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de eerste minuut een grote mogelijkheid via Lesley van Dams. Die miste nog, maar een minuut later schoot Cihan Kambur van afstand wel raak: 1-0. DCG was in de openingsfase de betere partij en had nog een aantal goede aanvallen. Maar beetje bij beetje werd DWS gevaarlijker. Zo gaf Anass Benhammouch na tien minuten de eerste waarschuwing, met een schot van afstand dat net naast ging.

DWS kwam steeds beter in de wedstrijd, al kreeg het halverwege de eerste helft wel een domper te verwerken. Charlton Graaven kwam verkeerd terecht en leek een knieblessure op te lopen. Hij moest gewisseld geworden, Ed Nyarko was zijn vervanger. Daardoor liet de ploeg van Patrick van Leeuwen zich echter niet van de wijs brengen. Mehmet Karaca kon er vandoor, maar stuitte op Marcel Ons. Er volgde nog een rebound, maar Abdelhakim Boudchourt gooide zich goed voor de bal. Vlak voor rust wist DWS toch de 1-1 te maken. Milano Koenders stond randje buitenspel en bereikte Karaca, die het afmaakte. De grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter overrulede hem en oordeelde dat het een geldig doelpunt was. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na rust waren de eerste kansjes voor DCG. Uit een vrije trap schoot Bilal El Hajoui El Jaafari maar net naast. Maar daarna ging het opeens heel snel en scoorde DWS 2 keer in 2 minuten tijd. Eerst was het Benhammouch die de bal van afstand het doel in joeg. Een minuut later zag aanvoerders Milano Koenders Noureddine Harrouni helemaal vrij staan. Koenders legde de bal breed en Harrouni rondde het fraai af met een tegendraads schot in de kruising.

DCG was het kwijt en kon eigenlijk niet meer gevaarlijk worden. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd maakte DWS ook nog de 1-4. Karaca ging er op snelheid vandoor en vond de vrijstaande Benhammouch. Die speelde de bal tussen de benen van Marcel Ons door. Zo won DWS de derby overtuigend.

Het zorgde voor een hoop ontlading bij de ploeg van Patrick van Leeuwen, die na afloop dan ook tevreden was: “Ons probleem was dat we niet scoorden. Deze week hebben we goed getraind en hoe mooi is het dat het er dan vandaag uit komt. Vooral de vierde goal kwam ook echt tot stand op een manier waarop we getraind hadden.” Hij zag dat zijn ploeg het in het begin nog even lastig had tegen DCG, maar wist dat snel om te zetten: “Door onze centrale verdedigers iets meer door te schuiven, kregen we meer grip op het middenveld en konden we de wedstrijd naar ons toe trekken. Ik ben hartstikke trots op hoe de ploeg het vandaag gedaan heeft, we hebben DCG echt bij de strot gegrepen.”

Senel Cebar van DCG kon niet anders dan realistisch zijn: “DWS heeft gewoon verdiend gewonnen, wij waren gewoon als team niet goed genoeg vandaag en gaven DWS de ruimte om te voetballen. Maar we staan weer even met onze beide benen op de grond.” Ondanks de nederlaag blijft DCG bovenin meedoen en staat het nu vierde. DWS klimt naar plaats 7.