DWS pakt belangrijke punten bij Alkmaarsche Boys

DWS heeft op bezoek bij Alkmaarsche Boys drie hele belangrijke punten gepakt. DWS won de wedstrijd met 3-4, waardoor de ploeg van Tarik Oulida voorlopig afstand neemt van de laatste plaats in de zondag tweede klasse A.

“Dit is een hele belangrijke overwinning voor ons. Als je verliest, sta je onderaan. Het was soms niet best, maar drie punten zijn drie punten. Wij sprokkelen de punten en ik denk dat wij er na de winterstop beter voor staan”, zei Oulida.

DWS speelde een sterke eerste helft, maar de eerste kansen kwamen van de thuisploeg. Daan Groot zag zijn schot gepakt worden door doelman Selo Dagasan en een schot van Guillaume Rijssel belandde in het zijnet. Na tien minuten spelen kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Uit een voorzet van Charlton Graaven kopte Mehmet Karaca de 0-1 binnen.

Vier minuten later was het alweer raak. Ditmaal tekende Damien Simson op aangeven van Emre Akbiyih voor de 0-2. Even later was Dagasan aan de andere kant belangrijk door de thuisploeg van een aansluitingstreffer af te houden. Een paar minuten later leek de 0-3 binnen te vallen. Na een voorzet van Issam el Bakkali werd de bal bijna in het eigen doel geschoten door Jimi Kooge, maar belandde deze op de paal. Verder waren Aigon Bel en El Bakkali nog gevaarlijk met een aantal doelpogingen.

De rust duurde langer dan verwacht. Pas na een halfuur kwamen de ploegen de kleedkamers uit, omdat er miscommunicatie tussen DWS en de scheidsrechter was met de wedstrijdformulieren. Na een kwartier in de tweede helft kreeg de thuisploeg een grote kans, maar Dagasan wist de bal knap uit het doel te houden. Zes minuten later vergrootte DWS de marge. Karaca passeerde de defensie en gunde de 0-3 aan Simson.

Vrij snel daarna deed de thuisploeg iets terug via Jordy Piek (1-3), al brachten de Amsterdammers een kwartier voor tijd het verschil weer naar drie doelpunten. Nu was Simson de aangever op Karaca: 1-4. Daan Groot verkleinde met twee treffers nog de achterstand namens Alkmaarsche Boys. Het lukte DWS om de 3-4 nog over de streep te trekken en drie punten mee te nemen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.