DWS pakt met 10 man een punt tegen Soest

Vorige week ging DWS op bezoek bij Nieuw Utrecht onderuit. Patrick van Leeuwen sprak toen de hoop uit dat zijn ploeg zich zou revancheren tegen koploper Soest. Dat gebeurde ook deels: het werd 2-2. Daarmee waren ze ook in Badhoevedorp bij: door het puntverlies van Soest, behaalde Pancratius de periodetitel.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Maar daar ging het DWS uiteraard niet om, de ploeg wilde zelf vooral graag winnen. DWS begon de wedstrijd matig en dat leidde er toe dat Soest voor rust op een 0-2 voorsprong wist te komen, dankzij goals van Corné Parol en Jordy Stins. Het leek dus een zware kluif te gaan worden voor DWS, maar na rust kantelde de wedstrijd.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Anass Benhammouch de 1-2 maakte. Het was een aanval uit het boekje, over drie schijven, waarna Benhammouch het dus mocht afmaken. Die fraaie goal gaf DWS duidelijk nieuwe moed. De Amsterdammers kregen meer grip op de wedstrijd en diverse kansen op de gelijkmaker. Het was Milano Koenders die de goal uiteindelijk maakte. Hij zag een afstandsschot in de kruising verdwijnen. DWS bleef kansen creëren maar kwam in de 70e minuut met 10 man te staan toen Mehmet Karaca zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Een spannend laatste kwart van de wedstrijd volgde. Soest wist dat het moest winnen om nog kans te maken op de periodetitel, DWS wilde de 2-2 in ieder geval vast houden. De ploeg van Van Leeuwen kreeg ook met een man minder nog kansen op de 3-2, maar het bleef bij 2-2. Een uitslag waar Van Leeuwen achteraf toch best tevreden over is: “Er had meer in gezeten, maar als je zo lang met 10 man staat, dan moet je hier ook tevreden mee zijn. We hebben in de tweede helft zoveel passie en beleving laten zien. Ik ben echt tevreden over hoe de ploeg zich heeft opgesteld. Als wij altijd zo spelen als in de tweede helft, dan kunnen we van iedereen winnen.”

Archieffoto: Jos Spitteler