DWS roemloos ten onder tegen Wartburgia

Twee gespannen teams kwamen op de mooiste zaterdag van het jaar het veld op lopen. De toegift van de competitie, de wedstrijden om promotie en degradatie gingen beginnen. Voor Wartburgia was het na het mislopen van promotie in het corona seizoen (ondanks een voorsprong van 10 punten) alweer de tweede kans in de twee seizoenen erna om naar de tweede klasse te promoveren, terwijl voor DWS het doek al kon vallen.

Het begin was rommelig, zoals vaak in dit soort wedstrijden. De wedstrijd was nog niet echt ontbrand toen een overtreding door Dwain Nijon op Wartburgiaan Milan Rada na vijf minuten door scheidsrechter Appel met rood werd bestraft. Stoïcijns voetbalde DWS door en een paar minuten later kwam het tiental zelfs op voorspong, doordat Milano Koenders uit een scrimmage van dichtbij kon inschieten. Wartburgia zette een tandje bij en bleef rustig en doordacht combineren. De gelijkmaker liet niet heel lang op zich wachten. Eerst werd in één aanval twee keer de paal geraakt, maar in de 24ste minuut was een slim genomen vrije trap van Jesse Bollen op Menno Bosch de verdediging van DWS te veel, 1-1.

Daarna werden de tien van de thuisploeg overlopen. Vijf minuten later al was het Gijs Oostermeijer die goed afrondde op een assist van Anouar Lakbila en een paar minuten later was het Lakbila zelf die met een harde kopbal scoorde uit een voorzet van Rada. Net voor rust leek de buit voor Wartburgia binnen nadat na aan goede pass van Oostermeijer spits Mark Zwagerman de 1-4 binnen kon lopen.

Een beetje in slaap gesust door de comfortabele voorsprong op een warme middag tegen een man minder begonnen de bezoekers wat ongeïnspireerd aan de tweede helft. Dat hadden ze niet moeten doen, want individueel konden een aantal van de DWS’ers best wel wat. Niet lang na rust maakte Cequinio Esajas na een knappe actie de 2-4 en even leek het ondanks het veldoverwicht en de voorsprong van Wartburgia weer een echte wedstrijd te worden. Zo’n 20 minuten voor tijd gleed David van Paridon een voorzet van Tim Koning vanuit een moeilijke hoek binnen en was de 2-5 eindstand en daarmee de volgende ronde bereikt. Volgende week wacht een thriller tegen Buitenveldert.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen en het programma in de nacompetitie:

Zaterdag

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)