Home / Algemeen / DWS speelt zich tegen Alkmaarsche Boys veilig

DWS speelt zich tegen Alkmaarsche Boys veilig

DWS komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. De ploeg van Tarik Oulida speelde zich op eigen kracht veilig. Door een 4-1 overwinning op Alkmaarsche Boys komen de Amsterdammers niet meer in gevaar en kunnen zij het seizoen rustig uitspelen.

Tot de eerste drinkpauze ging de wedstrijd gelijk op. Hierna werd DWS sterker en kwam de thuisploeg na een half uur spelen ook aan de leiding. Damien Menzo stuurde Lancine Bamba de diepte in, de vlugge aanvaller liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en verzilverde zijn rush met de 1-0. Vlak voor de rust werd deze voorsprong verdubbeld. Emre Akbiyik haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Simson binnen gewerkt: 2-0.

Alkmaarsche Boys was niet met het idee naar Amsterdam gekomen om echt mee te voetballen, waardoor DWS veel aan de bal was, maar de ruimtes voorin klein waren om het verschil te maken. Mohammed Aznag mikte met een kopbal rakelings naast en een fraaie aanval met Bamba, Akbiyik en Simson eindigde door een schot van laatstgenoemde in het zijnet. Een vlugge tegenaanval, na een goede redding van doelman Selattin Dagasan, zorgde ervoor dat de thuisploeg het duel vroegtijdig kon beslissen. De verre uitworp van Dagasan kwam terecht bij Issam el Bakkali en via Rishi Kjensberg werd Mehmet Karaca in stelling gebracht voor de 3-0.

Een kwartier voor tijd deden de bezoekers uit Alkmaar iets terug. Dagasan verkeek zich op een onschuldig schotje van Steef van Wort: 3-1. DWS kreeg in de slotfase een handjevol grote mogelijkheden om een paar doelpunten extra te maken, maar het bleef uiteindelijk bij 4-1, nadat invaller Charlton Graaven de treffer gunde aan Simson.

Met tien punten voorsprong op de nacompetitiestreep is DWS uitgespeeld en kan de ploeg zich opmaken voor een tweede seizoen in de tweede klasse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.

Met dank aan Leen Overweg
Archieffoto Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS