Home / slideshow / DWS-speler Milano Koenders: “We hebben een leergierige groep”

DWS-speler Milano Koenders: “We hebben een leergierige groep”

Amsterdammer Milano Koenders is sinds dit seizoen weer actief in Amsterdam. De oud-profvoetballer tekende bij DWS, waar ook zijn voetbalschool is te vinden. Daar neemt hij als leider van het elftal het team bij de hand.

Keuze DWS

Koenders besloot al eerder een punt achter zijn carrière te zetten en was twee jaar clubloos. “Ik heb simpelweg geen ambitie meer om verder te gaan en heb een mooie carrière gehad”, vertelt hij. “Ik vond dat het tijd was voor mijn familie en gezin.” Bij de ervaren verdediger begon het spelen van voetbal deze zomer echter toch weer te kriebelen. “Mijn voetbalschool is bij DWS gestationeerd en de passie voor het spelletje was er nog altijd. Ik had al wat aanbiedingen op zak van onder meer Tweede Divisieclubs.” Koenders besloot vervolgens voor DWS te kiezen. “Ik kom zelf uit Amsterdam-west en ben begonnen te voetballen bij SDZ. Aangezien mijn voetbalschool bij DWS zit, is het voor mij praktischer om daar ook te gaan voetballen.”

Voetbalschool

Een belangrijk element in zijn keuze voor DWS was dus zijn voetbalschool. “Daarmee startte ik al toen ik nog voetbalde. Nu kan ik er zelf ook wat vaker zijn, dus ben ik er meer aanwezig. De voetbalschool is gericht op alle Amsterdamse clubs, dus er zijn voldoende leden binnen de school die bij een andere club spelen.” Daarnaast geeft hij training aan een jeugdelftal van DWS en is hij bezig met een opleiding tot trainer. “Ik doe momenteel de versnelde cursus bij de KNVB. Trainerschap is anders dan voetballen, maar ik ben altijd wel een leider geweest. Ik vind het fantastisch om met de jongens te werken en mijn ervaring door te geven aan de jeugd. Vandaar dat ik ook ben begonnen met de voetbalschool, omdat ik het belangrijk vind dat mijn ervaring wordt doorgegeven aan de jeugd.”

Leiderschap

Gedurende de overige tijd is Koenders speler van DWS. “Ik heb afgelopen seizoen een goed gesprek gehad met de trainer. Die gaf aan wat hij met het team wilde en ik kon me daarin vinden. Ik ben één van de oudere spelers die enorm veel ervaring heeft en lang op niveau heeft gevoetbald, waardoor ik weet wat er wordt gevraagd. Daardoor ben ik een verlengstuk van de trainer op het veld.” Koenders ziet de prestaties van het elftal in een stijgende lijn gaan. “Aan het begin moesten we nog écht een team worden. Naarmate het seizoen vorderde, begon dit steeds meer te vormen. De resultaten liegen ook niet, want de laatste drie wedstrijden hebben we gewonnen. We staan nu gedeeld eerste met Kampong voor de tweede periode. Dus we gaan de goede kant op.”

Zijn rol als leider past Koenders als een schoen. “Er zitten genoeg talentvolle jongens bij DWS, dus die probeer ik wegwijs te maken en te helpen waar het kan. Dat lukt aardig, want we hebben een leergierige groep. Die jongens staan er daarom echt voor open. Wat we dit seizoen kunnen bereiken? Met deze groep kunnen we hoog eindigen, omdat we voldoende kwaliteiten hebben bovenin mee te draaien.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS