Home / slideshow / DWS start nieuw Europees avontuur op 21 november

DWS start nieuw Europees avontuur op 21 november

Eindelijk gaat DWS weer Europa in. 53 jaar na het duel met Glasgow Rangers in 1969 spelen de Amsterdammers weer een Europees duel. In het kader van de Fenix Trophy, een toernooi voor amateurverenigingen uit Europa met een bijzonder verhaal, speelt DWS maandag 21 november tegen het Poolse Dragoons FC uit Krakow.

Vorig jaar zou de ploeg van Patrick van Leeuwen al deelnemen aan het toernooi, maar door de coronaregels in Nederland viel die deelname grotendeels in het water. DWS speelde daardoor alleen de eindwedstrijd om de zevende plaats. Daarin werd overtuigend gewonnen van het Spaanse CD Cuenca Mestallistes uit Valencia. “De finaleronde in het Italiaanse Rimini was een geweldige ervaring, maar we hadden sterk het gevoel dat we in de finale hoorden te staan tegen de uiteindelijk winnaar FC United of Manchester. Dat moeten we dit jaar dan ook maar bewijzen”, aldus Van Leeuwen.

In de groepsfase neemt DWS het dit jaar dus op tegen Dragoons FC uit Krakow en verder tegen Prague Raptors uit het Tsjechische Praag. Het toernooi is een initiatief van Brera FC, met als doel een tegengeluid te bieden aan alle commerciële intiatieven in het voetbal. De negen deelnemende clubs variëren van wat wij in Nederland de Vierde Divisie zouden noemen, tot en met de tweede klasse. De groepswinnaars en beste nummer twee strijden aan het einde van het seizoen om de trofee.

Voor DWS begint het Europese avontuur dus op 21 november met een thuiswedstrijd op Sportpark Sloten. De aftrap is om 20.00 (ruimschoots na de wedstrijd van het Nederlands elftal) en de toegang is gratis.

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS