DWS stunt met aantrekken van oud-prof Milano Koenders

Zondag tweedeklasser DWS heeft zich verzekerd van de komst van Milano Koenders. De 32-jarige oud-profvoetballer van onder meer AZ, NAC Breda en Heracles Almelo is met zijn ervaring een welkome versterking voor de Amsterdammers.

Heel verrassend is deze transfer overigens niet. Een maand geleden werd bekend dat de club gaat samenwerken met de voetbalschool van Koenders. Zijn trainers zullen de gehele onderbouw (tot en met Onder-10) onder hun hoede nemen en Koenders zal zelf hoofdtrainer van de Onder-15 worden. “Hij loopt vier dagen in de week rond bij DWS, maar wilde toch graag weer voetballen”, zegt de nieuwe trainer Patrick van Leeuwen. “Ik heb een paar gesprekken met hem gevoerd. Deze week belde hij mij op, dat hij graag het avontuur wilde aangaan.

In Nederland kwam de voormalig jeugdspeler van Ajax uit voor RKC Waalwijk, AZ, NEC, Sparta, NAC Breda, Heracles Almelo en als laatst Concordia Chiajna in Roemenië. Dat avontuur eindigde in de zomer van 2017. Sindsdien kwam de centrale verdediger nergens meer in actie. Van Leeuwen: “Dit is een ervaren jongen die we heel goed kunnen gebruiken. Ik ben er ook zeer blij mee. Wij hebben best een jonge groep en die spelers kunnen hier heel veel van leren.”

Eén van de trainers van zijn voetbalschool, Romario Sabajo, heeft ook besloten zich aan te sluiten in Amsterdam-West. De voormalig profvoetballer speelde eerder ook bij Purmersteijn en JOS/Watergraafsmeer. Dit seizoen kwam de dertigjarige aanvaller uit voor derdeklasser FC Hilversum.

Foto: Milano Koenders (midden) tijdens het tekenmoment voor zijn voetbalschool

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS