Home / Algemeen / DWS verliest met 0-1 van Swift (zon)

DWS verliest met 0-1 van Swift (zon)

Op Sportpark Spieringhorn stond woensdagavond de oefenwedstrijd tussen DWS en Swift (zon) op het programma. Voor allebei de ploegen was dit de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021. Allebei de ploegen stonden in de vorige campagne in de bovenste regionen van de competitie, de tweede klasse zondag (DWS) en de derde klasse zondag (Swift).

Er was een rommelige start van de wedstrijd, beide ploegen begonnen onwennig. Swift nam al snel het stuur in handen. De ploeg van Bart Woldberg begon vroeg met druk zetten en ging hier fel mee door. Dit zorgde ervoor dat de eerste kans ook voor de bezoekers was. Nadat het overzicht werd behouden ging de stift net langs het doel van DWS-keeper. Vijf minuten later had DWS de leiding moeten nemen. Een voorzet kon binnen worden geschoven, maar de bal werd naast geschoten. Aan de andere kant dachten de gasten wel een doelpunt te maken. Nadat de bal niet via de zijkant werd uitverdedigd, dacht Swift snel te kunnen profiteren en scoren. Alleen de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Gedurende de eerste helft stonden allebei de ploegen veelvuldig buitenspel, dit kwam het tempo niet ten goede. 

Na de pauze begon DWS enthousiast. De mannen van Patrick van Leeuwen kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel en creëerden meerdere mogelijkheden. Swift kwam echter rap op voorsprong: Laurens Matla werkte binnen. In het vervolg van de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, wel waren de gastheren gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. DWS kreeg dan ook een paar goede mogelijkheden. Uit een vrije trap werd nog de lat geraakt. Melih Kilic, keeper van Swift, hield met enkele puike reddingen zijn ploeg op de been. In de wedstrijd werd er verder niet gescoord, Swift kon met een 0-1 overwinning terug naar Sportpark Olympiaplein.

DWS-trainer Van Leeuwen zag dat er genoeg verbeterpunten waren bij zijn team. Van Leeuwen heeft de nodige nieuwe spelers tot zijn beschikking en moet deze inpassen. De komende oefenwedstrijden wil hij daarvoor gebruiken, zodat zijn team snel goed gaat draaien. De volgende wedstrijd staat zondag op het programma, dan speelt DWS tegen AGB.

Na de wedstrijd was de trainer van de bezoekers erg tevreden over het vertoonde spel. “De intentie is natuurlijk om de jongens speelminuten te geven en de speelwijze in te slijpen. Dat ging de eerste 20, 25 minuten erg goed, we kregen de nodig kansen. Als team zijn we al wat verder in de manier die we willen spelen. Al met al met ik super trots en blij met de jongens.” Zondag speelt Swift tegen De Blokkers uit Blokker.

Foto’s: My Sport Moment, klik hier om meer foto’s te zien.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)