DWS verliest twee punten tegen Hooglanderveen

DWS moest het zondagmiddag doen met een gelijkspel tegen Hooglanderveen. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2, al had dat eigenlijk 3-2 moeten zijn.

In de eerste helft ging het spel aardig gelijk op. Toch was het Hooglanderveen dat de rust in ging met een voorsprong dankzij een goal van Danny de Graaf. Net als afgelopen week lieten de Amsterdammers zich op slag van rust verrassen. Maar na rust wist DWS de stand vlot weer recht te trekken. Philip Milosevic zette zijn ploeg met een schot vanaf een meter of twintig op 1-1. Daarna controleerde DWS de wedstrijd en was het wachten tot de 2-1 viel. Die viel ook en kwam van de voet van Anass Benhammouch.

Er leek weinig aan de hand voor DWS, totdat Oguzhan Coskun op de zijlijn een domme overtreding beging en met rood het veld moest verlaten. Met tien tegen elf werd het toch weer een ander duel en kon Hooglanderveen via Hari Sabir op gelijke hoogte komen. DWS dacht ondanks het ondertal nog op 3-2 te komen. Uit een scrimmage ging de bal over de lijn, het doelpunt werd gevierd en de bal lag alweer op de stip toen de scheidsrechter zich bedacht. De grensrechter van Hooglanderveen stond met de vlag omhoog en verklaarde dat de bal niet over de lijn was geweest. De scheidsrechter besloot daarin mee te gaan en keurde de goal alsnog af. Zo stond er na 90 minuten een 2-2 op het scorebord.

“We hebben op dit moment wat pech aan onze zijde. Vandaag hebben we twee punten verloren. Hooglanderveen is een degelijke ploeg die weinig weggeeft, maar we hadden vandaag recht gehad op drie punten”, baalde trainer Patrick van Leeuwen na afloop. “Ondanks dat het niet meezit staan de koppies goed. Dinsdag tegen FC Weesp gaan we er weer voor”, aldus de trainer. Dan wordt in Weesp het duel ingehaald dat afgelopen weekend niet door kon gaan vanwege corona.