DWS vlak voor tijd voorbij RODA ’23

DWS heeft het eerste competitieduel met 1-0 gewonnen van RODA ’23. Vlak voor tijd was het Mehmat Karaca die zijn ploeg de zege bezorgde.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2B

In de openingsfase was RODA ’23 de betere partij. De Amstelveners begonnen fel en doken een paar keer gevaarlijk op voor DWS-doelman Gregory Martin. Na ongeveer een kwartier volgde ook voor DWS een mogelijk. Een vrije trap van Rishi Kjensberg werd echter over het doel gekopt.

Ook RODA ’23 werd weer gevaarlijk, via een schot van Augustine Yeboah, maar Gregory Martin redde. Aan de andere kant was DWS weer dicht bij een goal via Noureddine Harrouni, maar hij zag zijn inzet met de voet uit het doel gehouden worden. Voor rust werd RODA ’23 nog twee keer gelijk uit een vrije trap, maar opnieuw hield Gregory Martin zijn ploeg op de been.

In de tweede helft probeerde routinier Milano Koenders DWS bij de hand te nemen. Hij probeerde het zelf vanaf een meter of 30, maar zonder succes. Na een aantal wissels van Patrick van Leeuwen richtte DWS zich nog meer op de aanval, al bleef het oppassen voor de spelhervattingen van RODA ’23. De bezoekers beschikten over flink wat lengte, die goed van pas kwam bij de vrije trappen en corners. Naast de DWS-doelman bood ook de paal eenmaal redding op een inzet van RODA ’23.
Uiteindelijk kwam er toch nog een winnaar, toen Koenders de bal mee gaf aan Mehmet Karaca was het raak voor laatstgenoemde. Daardoor startte DWS de competitie met een 1-0 zege.
Bron: Leendert Overweg
Archieffoto: Jos Spitteler