DWS wint op bezoek bij Zeeburgia

Zondag stond er een mooie derby op het programma in 2B: Zeeburgia ontving DWS. Het werd een spannend duel, waarna bezoekers uiteindelijk met 3 punten naar huis gingen: 2-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Zeeburgia begon de eerste 10 minuten fel, maar daarna kon ook DWS voor gevaar zorgen. Doelman Abdessalam Ouboulmane trapte de bal richting zijn aanvallers en profiteerde daarbij van de wind mee. Mehmet Karaca pikte de bal op, slalomde langs een paar verdedigers en bracht verrassend de 0-1 op het scorebord. In de 15e minuut gaf diezelfde Karaca de bal goed voor het doel, waar Nouredinne Harrouni zich niet bedacht en de stand op 0-2 bracht. Zeeburgia probeerde dichter bij te komen, met een paar verrassende aanvallen. Maar verder dan een paar schoten over en een mooie omhaal van Lars van der Vlugt kwamen de gastheren niet. Wel nam Zeeburgia in 35e snel een vrije schop, op 20 meter van het DWS-doel. De bal werd met de hand getoucheerd door een DWS-speler, dus wees scheidsrechter Roelof Luinge terecht naar de stip. Het was Imar Kort die snoeihard de 1-2 binnen schoot.  DWS antwoordde met een mooie tegenaanval via Rishi Kjensberg en Denzel Sno, met als kers op de taart een schot van Samet Tirpanci die goed gestopt werd door keeper Jamil Held. De wedstrijd hobbelde naar de thee toe en met een 1-2 stand werden de kleedkamers opgezocht.
Na rust profiteerde Zeeburgia van de wind in de rug, maar DWS stond achterin goed. Op één moment na en toen was het meteen raak. De bal werd niet goed terug gespeeld richting doelman Ouboulmane en Gianni Refos wist er tussen te komen. Hij rondde het koelbloedig af: 2-2. Hoewel DWS de vroege voorsprong dus uit handen had gegeven, gaf de ploeg zich niet gewonnen. Een fraaie aanval ging via Harrouni en Lancine Bamba naar Anass Benhammouch, die de score op 2-3 bracht. Beide ploegen brachten wat wissels in, Zeeburgia om te scoren en DWS om minimaal die 2-3 vast te houden. Er volgde nog een leuke en spannende periode met kansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer.
Volgende week sluit DWS 2019 af tegen KDO. Zeeburgia gaat dan op bezoek bij RODA ’23.
Met dank aan Leen Overweg
Foto’s: Mario Wormhoudt
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)