Home / Algemeen / DWS wordt op tijd wakker om FC Abcoude te verslaan

DWS wordt op tijd wakker om FC Abcoude te verslaan

DWS heeft in het rechterrijtje van de zondag tweede klasse B iets meer afstand genomen van de onderste plaatsen. De Amsterdammers bogen een 0-2 achterstand tegen FC Abcoude om in een late 3-2 zege, mede door twee doelpunten van Aigan Bel.

In de eerste helft werd de thuisploeg volledig afgetroefd. DWS begon ontzettend slap en won geen enkel duel. Daar kon FC Abcoude van profiteren. Na een halfuur werkte Menno Bosch uit een hoekschop de 0-1 binnen. Even later was diezelfde Bosch opnieuw trefzeker. Weer waren de bezoekers gevaarlijk uit een corner, die niet goed werd verwerkt en waardoor Bosch uit een scrimmage voor de 0-2 kon zorgen.

Dat leek ook de ruststand te worden, totdat DWS op slag van rust de aansluiting vond. Na goed doorzetten van Lancine Bamba knalde Noureddine Harrouni in de rebound de 1-2 binnen. Het zorgde voor iets meer geloof bij de Amsterdammers, die na de pauze een stuk meer grip op de wedstrijd kregen. DWS kwam meer aan voetballen toe en dit leidde ook tot de gelijkmaker van Aigan Bel.

De 0-2 achterstand was op deze manier weggepoetst. FC Abcoude probeerde de leiding weer in handen te nemen en was vooral gevaarlijk via hoekschoppen. Een nieuwe voorsprong bleef uit voor de ploeg van Petar Djenic; DWS hield de punten namelijk in Amsterdam. Nadat een schot van Rishi Kjensberg tegen de lat eindigde, kopte Bel de terugspringende bal alsnog in het net: 3-2.

Door de late zege is het verschil tussen DWS en FC Abcoude nu vier punten. DWS staat negende, de Abcoudenaren voorlaatste. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler