DWS’er Anass Benhammouch gaat naar competitiegenoot DCG

DWS neemt afscheid van topschutter Anass Benhammouch. De aanvaller was in zijn drie seizoenen bij de club vrijwel een garantie voor doelpunten. De club hoopte hem daarom te houden, maar hij besloot om naar competitiegenoot DCG te gaan.

Benhammouch was toe aan een nieuwe prikkel in zijn voetbalcarrière en koos ervoor om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. “Voor mij was het belangrijk dat ik nog niet lager dan in de tweede klasse zou spelen, omdat ik het niveau nog altijd goed aan kan”, stelt de aanvaller, die vervolgens met DCG in contact kwam. “Met hoofdtrainer Senel Cebar werkte ik natuurlijk samen bij AGB en heb ik nog altijd goed contact. Bovendien ken ik een aantal spelers binnen de selectie. Het complex van de vereniging ligt voor mij een stuk gunstiger dan van DWS, waardoor het voor mij relatief eenvoudig was om deze beslissing te nemen.” Daarvoor ging hij echter nog wel in gesprek met Patrick van Leeuwen, zijn oefenmeester bij DWS. “Met hem heb ik een uitstekend contact. De club was natuurlijk niet blij met mijn vertrek, maar deze beslissing leek mij simpelweg het beste.”

DCG staat in Amsterdam bekend als een goed voetballende ploeg die afgelopen seizoen na vier wedstrijden op de tweede plaats stond met drie overwinning en een verliespartij. Ook in het seizoen 2021/2022 hoopt DCG weer om de bovenste plaatsen te strijden. “We hebben een talentvolle groep met veel voetballende kwaliteiten, maar het ontbreekt soms aan ervaring in het team. Dat moet ik komend seizoen onder meer gaan brengen. Dan gaat het erom dat ik jongens bij de les houdt, maar dat ik eveneens voor de nodige strijdlust zorg. Wanneer de koppen naar beneden gaan hangen, moet ik zorgen dat het team weer vertrouwen krijgt.” Benhammouch hoopt bij DCG minstens zijn doelpuntenaantallen aan te tikken die hij bij DWS bereikte. “Dat zou natuurlijk prachtig zijn. Laten we hopen dat we met DCG tot aan het einde van het seizoen meespelen voor de prijzen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)