Home / Algemeen / Dyllandro Panka (Purmersteijn) gaat voor zijn kans bij Jong FC Volendam

Dyllandro Panka (Purmersteijn) gaat voor zijn kans bij Jong FC Volendam

Dyllandro Panka is volgend seizoen te zien in het shirt van FC Volendam. De twintigjarige vleugelaanvaller verlaat zondag Hoofdklasser Purmersteijn om zich aan te sluiten bij het beloftenteam van de Keuken Kampioen Divisie-club.

Nadat een stage van vier weken bij Jong AZ op niets uitliep, twijfelde Panka over zijn toekomst: langer bij Purmersteijn blijven of naar derdedivisionist Ajax vertrekken. Daar had de aanvaller al een goed gesprek gehad, maar dat veranderde allemaal toen Wim Jonk belde. De nieuwe trainer van FC Volendam kwam een wedstrijd kijken en nodigde hem twee weken geleden uit voor een gesprek. Daarin werd alles rond gemaakt. “Dit is de eerste keer dat ik een stap maak naar een bvo. Dat vind ik voor mijn eigen ontwikkeling heel belangrijk en deze kans kon ik niet laten liggen.”

Zes jaar geleden was Panka nog keeper, volgend seizoen is hij als aanvaller actief in de Tweede Divisie; het kan snel gaan. Op amateurbasis sluit hij aan bij Jong FC Volendam. “Maar je weet hoe het gaat in de voetbalwereld: wanneer er eentje geblesseerd is, kan je er zo tegenaan zitten als je jezelf bewijst”, zegt Panka. Wel is hij zich ervan bewust dat hij zeker conditioneel een inhaalslag moet maken. “Daar ga ik de komende zes weken hard voor trainen, zodat ik vanaf het begin (voorbereiding start 15 juli, red.) fit ben om voor mijn kans te gaan.”

Met een goed gevoel kijkt de buitenspeler terug op zijn periode bij Purmersteijn, waarvan de laatste twee jaar in de Hoofdklasse. “Ik heb een leuke tijd gehad en veel geleerd”, vervolgt Panka. “Nadat ik in de B-junioren weer ging voetballen, had ik het vooral tactisch moeilijk. Ik had een prima trap, dat hebben keepers vaak en had ik meegenomen, maar ik moest echt veel leren. Sindsdien heb ik elk jaar een stapje omhoog gemaakt. Ik ben er trots op dat ik nu zover ben gekomen dat ik deze stap kan maken.”

Send this to a friend