‘Echte teamprestatie’ AMVJ zorgt voor zege op Zwaluwen

Ondanks dat er vorige week een nederlaag tegen OSV moest worden geïncasseerd, is AMVJ bezig aan een sterke reeks. Dit weekend werd Zwaluwen, een van de ploegen uit de top van de Tweede Klasse A, met 0-2 verslagen. AMVJ-trainer Ricky Kumar was na de wedstrijd in zijn nopjes, want hij zag zijn team een uitstekende partij op de mat leggen.

“Ik ben heel bij, want we deden het heel goed vandaag”, begint Kumar. “We speelden tegen een ploeg die kwalitatief echt sterk is. Als je naar de ranglijst kijkt, maar ook als je naar de spelers van Zwaluwen kijkt. Wij hadden voor ogen om weinig weg te geven en toe te slaan in de omschakeling. En dat hebben we uitstekend gedaan. Alle vijftien spelers die vandaag in actie kwamen hebben gevochten als leeuwen.”

In het eerste kwartier zette Zwaluwen aan. De thuisploeg kreeg meerdere vrije trappen en corners en werd gevaarlijk. AMVJ-keeper Anthony van den Eerenbeemt, die Maksim van Ingen verving, hield zijn ploeg goed op de been. Uiteindelijk ging de Zwaluwse storm liggen en kwam AMVJ beter in de wedstrijd.

Melvin Grootfaam opende en gaf de bal aan Dev Boldwijn. Laatst genoemde schoot vanaf 25 meter en zijn streep verdween tegen de touwen. “Een echte wereldgoal”, aldus oefenmeester Kumar. “Het was een heerlijke treffer. Dit gaf ons energie en we werden beter.” Ook Enrico Patrick kreeg nog een goede mogelijkheid, maar de Zwaluwse keeper voorkwam erger. Met een 0-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Het tweede bedrijf was zo’n 20 minuten onderweg toen er een aanval uit het boekje volgde. Melvin Grootfaam stuurde Patrick diep. De aanvaller chipte de bal naar Jonathan Robertson. En hij haalde uit, waardoor de score werd verdubbeld. Door de ruimere achterstand ging Zwaluwen meer aanzetten en opportunistischer spelen. Dit gaf de bezoekers uit Amstelveen meer ruimte, waardoor Dion Reuvekamp nog twee goede mogelijkheden kreeg. Thierry van der Kooije kreeg ook nog een kans, maar ook hij wist niet raak te schieten.

“Een echte team prestatie was het vandaag. Ik ben super trots op de spelers. We hadden een doel en dat is winnen. En dat hebben we gedaan. Het enige, maar dan ook echt het enige, dat ik mijn team kwalijk neem is dat er niet meer gescoord is.” De volgende wedstrijd van AMVJ is pas zaterdag 4 maart. De bordeauxrode formatie gaat dan op bezoek bij Koninklijke HFC.

Foto’s door Ton van Eenennaam. Hier kunnen meer foto’s worden bekeken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)