Een gelijkspel met een klein beetje bitterzoet

Het duel tussen Abcoude en De Meer eindigde in 1-1, een resultaat waar beide teams mee konden leven. De (één) wedstrijd schorsing van coach Nonneman van De Meer leek weinig invloed te hebben op het spel van zijn ploeg, die vooral in het teken stond van het afsluiten, aangezien beide teams ook al zeker waren van hun positie in de competitie. De Meer mag via de nacompetitie proberen promotie af te dwingen – daarvoor hebben ze drie duels.

Abcoude kan de zomerstop in. Nadat Lars Beukeboom had gescoord kon hij vrijwel direct inrukken met een direct rode kaart. De Meer kwam nog wel langszij via Chun Scholte, maar meer konden de Amsterdammers niet afdwingen.

Trots

Voor De Meer was het vooral een kwestie van wedstrijdminuten maken voor de spelers die terugkwamen van blessures, en om andere reden minder speelminuten hadden gemaakt dit seizoen. Ondanks het missen van diverse (geschorste) spelers, slaagden ze erin om een punt mee te nemen uit Abcoude. Trainer Nonneman en spelers waren terecht trots op de prestaties van dit seizoen, waarin ze eindigden in de top drie van de competitie en ver kwamen in het KNVB districts-bekertoernooi.

Olympia Haarlem

De nacompetitie wacht nu, met Olympia Haarlem als eerste tegenstander. Het belooft een zware klus te worden, aangezien Olympia een taaie tegenstander lijkt. De Meer is echter vastberaden om hun beste spel te laten zien. ,,Wij spelen altijd goed tegen goed voetballende ploegen”, zo liet Nonneman al optekenen. ,,Drie wedstrijden zijn er om te knokken voor promotie, de ultieme uitdaging om dit mooie seizoen af te sluiten.”

Na de nederlaag vorige week in Bussum tegen SDO was het voor Abcoude over en sluiten. Ook de debutant uit het gelijknamige dorp mag met trots terugkijken op het eerste seizoen in de Tweede klasse.

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in de Tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)