Eén punt voor DWS tegen VVIJ

Het duel tussen DWS en VVIJ is zondagmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust stond het nog 0-0. In de tweede helft kwam VVIJ op voorsprong, maar uiteindelijk lukte het DWS nog om de stand recht te trekken.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg DWS een domper te verwerken toen Jean-Pierre Kerkeboom geblesseerd het veld moesten verlaten. Vanwege diverse blessures was de spoeling al dun. Desondanks bleef DWS in de eerste helft overeind en werd zoals gezegd met de brilstand de kleedkamer opgezocht.

Na rust begonnen de Amsterdammers zwak en waren het al snel de bezoekers die de leiding namen. Lang stond het 0-1. VVIJ zakte flink in en trok een muur op waar het voor DWS lastig doorheen voetballen was. Een klein kwartier voor tijd werd het via Rinaigel Ogenio toch 1-1. Daarna drukte DWS door en leek de 2-1 in de lucht te hangen, maar die viel niet. Ogenio miste nog een grote kans oog in oog met de keeper.

Wederom had DWS dus moeite met scoren, maar trainer Patrick van Leeuwen wil zijn ploeg toch een compliment maken: “Ze blijven er voor werken en de beleving is er nog steeds. Je ziet ook dat de euforie na zo’n 1-1 dan groot is, dat is mooi om te zien.” Donderdag wacht voor DWS het inhaalduel met De Meer. Van Leeuwen speelt met zijn ploeg ineens een sleutelrol in de eerste periodetitel. Als De Meer een of drie punten pakt, pakt het de periodetitel. Maar wint DWS, dan gaat de periodetitel op doelsaldo naar IVV. “Een bijzondere wedstrijd, waarin voor ons niet direct iets op het spel staat en voor de tegenstander wel. Maar wij hebben de punten gewoon hard nodig, dus natuurlijk willen we die wedstrijd winnen.”