Derby in Amstelveen

Een weekend vol mooie affiches

Naast de kraker in de eredivisie tussen Ajax en PSV (zaterdagavond 20.00 uur) staan er dit weekend tal van interessante ontmoetingen en derby’s op het programma in Amsterdam en omstreken. We lichten er een paar uit.

In de Eerste klasse neemt DVVA het zaterdagmiddag op tegen Batavia’90. De nummer vijf tegen de nummer vier kruisen de degens om 14.30 uur in de Watergraafsmeer. In dezelfde competitie bindt het FC Aalsmeer van Ted Verdonkschot de strijd aan met RODA’46 in Leusden (15.00 uur).

Een klasse lager gaat HBOK op bezoek in Alkmaar bij Jong Holland. Het rechtstreekse duel om de koppositie start om 15.00 uur. Monnickendam neemt het op tegen Waterwijk, Buitenboys tegen AFC en OSV tegen Olympia.

In de derde klasse speelt Buitenveldert tegen TOB, Almere ontvangt AMVJ en koploper Legmeervogels reist naar SDOB. DWS zal Purmerend graag willen verslaan om aansluiting te houden.

Urban Talent, onbedreigd koploper in de vijfde klasse, gaat op bezoek bij Terrasvogels.

Op zondag 4 februari ook enkele mooie duels om te bezoeken. Te beginnen in Amstelveen, waar dé derby voor veel toeschouwers zal zorgen. Koploper Sporting Martinus ontvangt op eigen veld een ploeg in vorm: RODA ’23. De clash eindigde eerder dit seizoen in een 0-1 overwinning voor de Martianen. Gaan de Rodianen dit keer op vijandelijk terrein (Sportpark Overburg) stunten? Om 14.00 uur is de aftrap.

In Amsterdam staat zondagmiddag de stadsderby De Meer tegen DCG op het programma. Op Sportpark Drieburg in de Watergraafsmeer gaat de bal om 14.00 uur rollen.

In de vierde divisie gaat koploper Ajax zondagmiddag op bezoek in Hoogland. Aftrap is 14.00 uur.

Opmerkelijk in de Vierde divisie: Hollandia tegen DHSC is door de KNVB afgelast. De Utrechters zijn uit het programma gehaald, vanwege een achterstand in betalingen aan de KNVB. De club van Wesley Sneijder zal zeer spoedig over de brug moeten komen richting de voetbalbond.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!