Home / Zaterdag 1a / Eenvoudige middag voor AFC in Monnickendam

Eenvoudige middag voor AFC in Monnickendam

Waar Monnickendam vecht voor lijfsbehoud in de eerste klasse, staat AFC halverwege het seizoen in de ruime middenmoot. De Amsterdammers doen bovendien volop mee in de strijd om de tweede periodetitel. Dat was ook te zien aan het spelbeeld.

Monnickendam begon afwachtend. Al snel werd duidelijk dat de Monnickendammers een moeilijke middag gingen krijgen. AFC dicteerde en Monnickendam volgde zonder een echte kans te creëren. Een half uur hield Monnickendam de schade beperkt, maar toen opende AFC de score. Floris Dokkum frommelde de bal langs de Monnickendam-verdediging het doel in: 0-1. Tien minuten later, op slag van rust, was het weer raak voor de Amsterdammers. Een corner van Daryl Gerritsen verdween in één keer in het doel.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, met het verschil dat Monnickendam zich offensiever opstelde. Tot echte kansen kwam Monnickendam niet. AFC-keeper Gijs van Zetten had tot diep in de tweede helft weinig of niets te doen, tot Donny Reugenbrink een vrije trap afvuurde, maar van Zetten redde bekwaam. Een kwartier voor tijd maakte Thierry van de Kooye aan alle illusies van Monnickendam een eind en gooide de wedstrijd op slot.

Op de ranglijst gebeurde weinig. Monnickendam staat nog twaalfde, met de uitwedstrijd volgende week tegen directe concurrent BOL weten de Monnickendammers dat daar gewonnen moet worden, om zicht te houden op lijfsbehoud in de eerste klasse. AFC krijgt volgende week Argon op bezoek, dat pas 1 punt pakte in de tweede periode. 

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Tekst: Jan SlaatsBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend